Waar wil je Pizza bestellen?
Waar wil je eten bestellen?

Vind restaurants bij jou in de buurt

Pizza bestellen via Takeaway.com

De pizza is een traditioneel Italiaans gerecht met een bodem van deeg, belegd met tomatensaus en diverse ingrediënten zoals verschillende kazen, groentes, vlees of vissoorten, die uiteindelijk worden afgebakken in een speciale pizza oven. De ingrediënten waarmee je een pizza kan beleggen kunnen oneindig gecombineerd worden. Dit maakt het gerecht zo populair en succesvol over heel de wereld. Het gerecht kan namelijk overal in de wereld worden teruggevonden in restaurants, vaak met aanpassingen aan de lokale smaak. Door de jaren heen is pizza bestellen zo populair geworden dat het traditionele Italiaanse gerecht letterlijk overal besteld kan worden en zo ook bij Takeaway.com. Het maakt daarbij niet uit of je in Antwerpen, Brussel of Leuven woont want wij hebben overal in België restaurants.

Pizza

Ga jij voor de Italiaanse pizza of de Amerikaanse pizza?

De hedendaagse pizza kan in twee belangrijke stijlen worden onderverdeeld: de klassieke pizza met een dunne en krokante bodem en de Amerikaanse pizza met een dikke bodem en bovenop een overvloed aan ingrediënten. De Amerikaanse pizza is over het algemeen vetter en rijker aan kaas dan de Italiaanse pizza. Beide zijn natuurlijk heerlijk! Wil jij een Amerikaanse of Italiaanse pizza bestellen? Dan hoef je alleen maar jouw postcode hierboven in te vullen en de pizzeria's in de buurt worden zichtbaar. Betalen kan online via Bancontact Mister cash, creditcard, PayPal, bitcoin maar natuurlijk ook met contant geld aan de deur.

Gemakkelijk pizza bestellen

Via Takeaway.com kan je gemakkelijk in heel België een pizza bestellen. Wij hebben namelijk een aanbod van meer dan 1300+ restaurants waarvan een groot deel pizzeria is. Zoek je daarom een pizzeria in de buurt? Dan kan je deze eenvoudig vinden via Takeaway.com en online pizza bestellen. Onze website zorgt er zelfs voor dat je het Italiaanse restaurant met de hoogste beoordeling kan kiezen waardoor je alleen de lekkerste pizza aan huis krijgt.

Enkele bekende pizza's

Er zijn verschillende categorieën onder de pizza's, namelijk: Napolitaanse pizza's, pizza's uit de regio Lazio, gevouwen en opgerolde pizza's, niet-Italiaanse varianten zoals de Amerikaanse en allemaal verschillende pizza-achtige zoals tarte flambée, of flammekueche. Pizza bestellen kan bijna in elk Italiaanse restaurant! Heb jij de volgende pizza's al een keer besteld?

  • Pizza Margerita (tomaten, mozzarella, verse basilicum, zout en olijfolie)
  • Pizza Calzone (salami, ham, mozerella, ricotta, parmezaan of pecorino kaas)
  • Pizza Hawaii (kaas, tomaat, ham, ananas)
  • Pizza Pepperoni (pizzadeeg, olijfolie, basilicum, ui, pepperoni, mozzarella, knoflook)
  • Pizza Quattro Formaggi (mozzarella, gorgonzola, emmentaler, parmezaan, tomaat, ui, olijfolie)
  • Pizza Prosciutto (mozerella, tomatensaus, prosciutto ham, parmezaanse kaas of oude kaas)
  • Pizza Napoletana (olijven, tomaten, mozzarella)
  • Pizza Roma (tomaat, mozerella, ansjovis, kappertjes)

Pizza feitjes

Wanneer pizzabakkers het pizzadeeg of pizza dough kneden wordt deze eerst in de lucht rond gegooid om de deeg luchtig te maken. Dit is door de jaren heen een kunst geworden omdat de pizzabakkers grote ronde deegplakken hoog in de lucht gooien en weer opvangen. Er worden zelfs wedstrijden gehouden wie het beste pizzadeeg kan gooien en vangen. De presentatie van de pizza is net zo belangrijk als de smaak van het deeg. Daarom zijn pizza’s vaak kleurrijk omdat het oog natuurlijk ook wat wil. Maar de pizzakleuren hebben van oorsprong een andere herkomst. Bijvoorbeeld de kleuren combinatie van de Pizza Margarita, die is ooit ontworpen door een Italiaanse pizzabakker voor Prinses Margaretha van Savoye, de echtgenote van de koning van Italië in 1889. De kleuren van de Pizza Margarita, rood (tomaat), wit (mozzarella) en groen (basilicum) staan namelijk voor de kleuren van de Italiaanse vlag. Het koninklijke stel was tevens het eerste dat zijn pizza thuis geleverd kreeg. Pizza bestellen en de delivery ervan kwam pas echt op gang na de tweede wereldoorlog, de bestellingen liepen vooral via de telefoon. Tegenwoordig kan je gemakkelijk pizza bestellen via onze website, of onze gratis Takeaway.com-App.

In welke Belgische stad wil jij pizza bestellen?

Pizza bestellen Antwerpen
Pizza bestellen Brussel
Pizza bestellen Leuven
Pizza bestellen Gent
Pizza bestellen Brugge
Pizza Hut zit bijna overal in België en heeft heerlijke pizza's!
Je kan ook ander eten bestellen bij ons.

Enkele bekende pizzeria's in België;

Pizza Talia
Pizza Phone
Domino pizza
Pizza hut
Pizza express
Pizza service
King Pizza
Pitza Service
Italiaans restaurant

Pizza behoort tot het genre fast food.