Betalen

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

Bij Takeaway.com kan je op verschillende manieren betalen:
(alle prijzen zijn inclusief door het restaurant af te dragen BTW)

1. Contant aan de deur (gepast of niet gepast)
Je kiest bij het afrondscherm voor de optie 'Contant' en betaalt de koerier aan de deur. Je kan bij het bestellen aangeven of je gepast of niet gepast zal betalen. Zo kan het restaurant erop toezien dat de koerier voldoende wisselgeld bij zich heeft.

2. Maaltijdcheques
Je kiest bij het afrondscherm voor de optie 'Maaltijdcheque' en betaalt de koerier aan de deur. Niet elk restaurant aanvaardt maaltijdcheques als betaalmiddel, enkel zij waar de optie 'maaltijdcheque' in het afrondscherm staat. Hou er rekening mee dat sommige restaurants geen contant wisselgeld teruggeven op een betaling met maaltijdcheques.

3. Creditcard (American Express/Master Card/VISA)
Je kiest bij het afrondscherm voor de optie 'Creditcard'. Vervolgens klik je op 'Plaats je bestelling'. Je wordt nu doorverwezen naar de beveiligde SSL-pagina's van Takeaway.com, waar je je betaling kan uitvoeren. Wanneer je de betaling hebt bevestigd, komt je bestelling binnen in ons systeem en wordt deze onmiddellijk doorgestuurd naar het restaurant.

4. Bancontact/Mister Cash
Je kiest bij het afrondscherm voor de optie 'Bancontact/Mister Cash'. Vervolgens klik je op 'Plaats je bestelling'. Je wordt doorgeleid naar je eigen bankomgeving voor internetbankieren en kunt de betaling in alle veiligheid uitvoeren. Wanneer de betaling is bevestigd, komt je bestelling binnen in ons systeem en wordt deze onmiddellijk doorgestuurd naar het restaurant.

5. PayPal
Je kiest bij het afrondscherm voor de optie 'PayPal'. Vervolgens klik je op 'Plaats je bestelling'. Nadien volg je de instructies van het beveiligde PayPal formulier. Wanneer de betaling is bevestigd, komt je bestelling binnen in ons systeem en wordt deze onmiddellijk doorgestuurd naar het restaurant.
Takeaway.com staat alleen betalingen van geverifieerde PayPal gebruikers toe. Als je inlogt bij PayPal kun je daar je account verifiëren.

6. Paypal Reference Payment
Wanneer je bent ingelogd op je klantenaccount van Takeaway.com, kan je ervoor kiezen om bij een betaling via Paypal, de gegevens van je PayPal account te koppelen aan je Takeaway.com klantenaccount. Deze optie wordt je aangeboden op de slotpagina. Na een eerste succesvolle betaling via PayPal hoef je, wanneer je op je Takeaway.com klantenaccount bent ingelogd, nooit meer je PayPal accountgegevens in te vullen. Je kan onmiddelijk en zonder bijkomende controle een betaling uitvoeren. Wens je je PayPal account te ontkoppelen, dat kan dit via de optie aangeboden op de slotpagina, wanneer je bent ingelogd op je klantenaccount en je de betaalmethode Paypal hebt gekozen.

7. Bitcoin
Je kiest bij het afrondscherm voor de optie 'Bitcoin'. Vervolgens klik je op 'Plaats je bestelling'. Je wordt doorgestuurd naar onze Bitcoin payment provider Bitpay. Hier wordt je Bitcoin wallet geopend en deze krijgt een betaalverzoek. Hier handel je je Bitcoinbetaling af. Voor het omrekenen van de Bitcoin wordt de op dat moment geldende koers van Bitpay gebruikt. Na het succesvol afronden van je betaling word je door Bitpay teruggestuurd naar onze site. Je bestelling komt binnen in ons systeem en wordt direct doorgestuurd naar het restaurant. Voor Bitcoinbetalingen rekenen wij geen transactiekosten. Voor het betalen met Bitcoin dien je een digitale portemonnee te installeren. Dit is mogelijk via speciale programma's en apps die je kan downloaden.

8. Bancontact aan huis
Enkele restaurants bieden de mogelijkheid om via een mobiel bancontactapparaat aan de deur te betalen. Als je met bancontact aan huis wilt betalen, kies dan voor de betaalmethode 'Bancontact' en de bezorger zal een mobiel apparaat meenemen waarmee je kunt betalen.

9. Creditcard aan huis
Enkele restaurants bieden de mogelijkheid om via een mobiel creditcardapparaat aan de deur te betalen. Als je met creditcard aan huis wilt betalen, kies dan voor de betaalmethode 'Creditcard aan huis' en de bezorger zal een mobiel apparaat meenemen waarmee je kunt betalen.

10. Takeaway.com voucher
Een Takeaway.com voucher geeft je recht op een bestelling of korting ter waarde van een bepaald bedrag. Wens je je voucher te gebruiken, klik dan bij het afronden van je bestelling (Stap 4 - Bestellen) op 'Voucher toevoegen', kopieer de code van je voucher in het daarvoor voorziene veld en valideer deze.

Is de voucher geldig, dan zal maximaal het gehele bedrag van de voucher afgetrokken worden van het totaalbedrag van je bestelling. Indien de waarde van je voucher niet toereikend is om de bestelling volledig te betalen, dien je het resterende bedrag onmiddellijk online te betalen met Creditcard, Bancontact/Mister Cash, PayPal of Bitcoin.

Indien je voucher resterend krediet heeft, kan dit bij een volgende bestelling gebruikt worden. Uiteraard indien deze bestelling plaatsvindt binnen de geldigheidstermijn van de voucher.

Een voucher kan enkel gebruikt worden bij restaurants waar 'Voucher' als betaaloptie vermeld staat. Dit kan je nagaan na door met je muiscursor over het logo van restaurants te gaan.

Vouchers zijn niet cumuleerbaar. Bedragen van vouchers worden niet contant uitbetaald.

Moet ik transactiekosten betalen?

Bij Takeaway.com, rekenen wij geen transactiekosten aan.

Mijn online betaling is mislukt

Als je denkt dat je betaling is mislukt, kijk dan altijd of je een bevestigingsmail van je bestelling hebt ontvangen. In deze mail staat of je bestelling goed bij ons is aangekomen en of je de bestelling wel of niet online hebt betaald.

De bevestigingsmail wordt direct na het verwerken van de betaling verstuurd. Het kan zijn dat dit wat langer duurt wanneer de betaling niet direct wordt verwerkt door de bank, creditcardmaatschappij of andere betaalinstantie. Dit kan tot 15 minuten duren.

Heb je na 15 minuten nog geen bevestigingsmail met daarin de online betaling ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zullen nagaan of je bestelling en betaling goed zijn doorgekomen.

Hoe veilig is online betalen?

Bij het verwerken van online betalingen op Takeaway.com maken wij gebruik van beveiligde SSL-pagina's. Dit betekent dat deze pagina's zijn beveiligd om de bescherming van persoons- en betalingsgegevens te waarborgen. Zo kun je er zeker van zijn dat deze gegevens alleen zichtbaar zijn voor jou en voor ons en alleen dienen ter verwerking van je betaling en bestelling.

Hoe kan ik mijn voucher inleveren?

Je kunt een (kortings)voucher invoeren bij het afronden van je bestelling in stap 4 bij 'Bestelgegevens'. Door te klikken op 'Voucher toevoegen' opent zich een pop-up, waar je je code kan invoeren. De waarde van je voucher wordt direct met je bestelling verrekend.

Onze vouchers kunnen alleen ingeleverd worden in combinatie met online betalen. Bedragen van vouchers worden niet contant uitbetaald.
Vouchers zijn niet cumuleerbaar.

Wat gebeurt er met mijn online betaling bij annulering van mijn bestelling?

Indien je je bestelling tijdig annuleert (d.w.z. voordat het restaurant is overgegaan tot de bereiding van je maaltijd), of indien je bestelling door
Takeaway.com of het door jou gekozen restaurant geannuleerd wordt, dan wordt het online betaalde bedrag per ommegaande naar je rekening, creditcard of Paypal-account teruggeboekt. Afhankelijk van de door jouw gekozen betaalmethode, zal de verwerking hiervan maximaal 10 werkdagen in beslag nemen. De terugboeking van een creditcard of PayPal betaling geschiedt binnen enkele minuten.

Als je denkt recht te hebben op een terugboeking van je online betaling, neem dan altijd contact op met onze klantenservice.

Indien je je bestelling te laat annuleert en het restaurant dus al bezig is met de bereiding en/of levering van je bestelling, kunnen wij het betaalde bedrag helaas niet terugboeken.

Tegen welke koers wordt mijn Bitcoinbetaling verrekend?

Bitcoinbetalingen worden verrekend tegen de actuelen koers van onze payment provider Bitpay.

Tegen welke koers wordt mijn Bitcoinbetaling terugbetaald bij een (gedeeltelijke) annulering?

Indien je met Bitcoin betaalde bestelling geannuleerd wordt, krijg je het betaalde bedrag teruggestort in euro’s. Bij je oorspronkelijke Bitcoinbetaling is de Bitcoin reeds omgerekend in euro’s. De koers die op moment van bestelling gold, is dus de koers waartegen je Bitcoin teruggestort wordt. Dit bedrag wordt teruggestort op een reguliere bankrekening. Bij een annulering vraagt onze klantenservice je naar je IBAN-rekeningnummer en de tenaamstelling van deze rekening. De tenaamstelling dient overeen te komen met de naam waarop de oorspronkelijke bestelling is geplaatst.