Waar wil je eten bestellen?
Waar wil je eten bestellen?

Vind restaurants bij jou in de buurt

Pizzeria zoeken via Pizza.be

Pizza.be is de grootste pizzeria van Belgie want via ons kan je in elke stad wel een pizza bestellen. De pizza's vliegen letterlijk over de toonbank bij onze italiaanse pizzaria's. Onze italiaanse restaurants bevinden zich in verschillende segmenten van de markt, zo is het mogelijk om luxe maar ook buget pizza's te bestellen via ons. Op deze pagina kan je meer informatie vinden over wat een authentieke pizzeria eigenlijk is, welke gerechten je er kunt bestellen, de top pizzeria's in Belgie en de populairste pizza. Geen zin in al die informatie en gewoon op zoek naar een pizzeria dichtbij? Dan kun je hierboven direct jouw postcode invoeren en zoeken naar de beste pizzeria bij jou in de buurt.

Pizza

Wat wil je weten over onze Pizzeria's?
- Wat is een authentieke pizzeria?
- Welke gerechten kan je bestellen bij een pizzeria?
- Wat zijn de top 20 pizzeria's in Belgie?
- Hoe zoek ik een pizzeria bij mij in de buurt?

Wat is een pizzeria eigenlijk?

Volgens de Merriam-webster een internationaal erkend woordenbook betekend het woord - Pizzeria - a restauarnt where mainly pizzas are made and sold. Met andere woorden een pizzeria richt zich voornamelijk op het maken van de perfecte pizza en het uitserveren ervan. Het woord zelf stamt volgens onofficiele data uit 1943 en is een aftakking van het Engelse woord cafetaria, met nadruk op de - ria - die je uiteraard terugziet in het woord pizza-ria. Door de jaren heen is het woord wereldberoemd geworden en noemen veel Italiaanse restaurants zichzelf een pizzeria.

Wat kan je eten bij een pizzeria?

Natuurlijk kan je in een pizzeria terecht voor pizza's in alle soorten en maten. Toch kan je meestal ook andere gerechten bestellen zoals een pasta, anti-pasta bruchetta of salade. Italiaans eten is over heel de wereld bekend geworden dankzij de beroemde pizza. Dit komt omdat het gerecht makkelijk te herproduceren is en relatief goedkope ingredienten gebruikt. De meest populaire pizza's in Belgie zijn de pepperoni, Margherita en Hawaii met ham en ananas. Bij de pizzeria's aangesloten bij Pizza.be kan je terecht voor z'n beetje alle soorten pizza. Lekker! Vooral op de zaterdag avond wanneer niemand zin heeft om te koken.

Dit zijn de top 20 pizzeria's in Belgie

 1. Pizza Di Trevi is de absolute nummer 1 pizzeria in Belgie en is te vinden in de stad Brugge
 2. Pizza Company Antwerpen is de nummer twee pizzeria
 3. Pizza Planet uit Oostende is de nummer drie pizzeria
 4. Arrivo Pizza uit Gosselies
 5. Pizza Mania uit Namen
 6. Pizza Tours uit Zaventem
 7. Pizzeria Da Toto uit Ukkel
 8. Pizza service uit Mechelen
 9. I due Fratelli uit Molenbeek
 10. Pizza Phone uit Turnhout
 11. Ultra Pizza uit Schaarbeek
 12. King Pizza uit Sint Niklaas
 13. Domino's pizza uit Leuven
 14. Pizza Bona uit Herstal
 15. Pizza Cesar uit Gent
 16. Brian's Pizza uit Kortrijk
 17. Dal Forno uit Hasselt
 18. Pizza Alba uit Brussel
 19. La Vita Da Billy uit Luik
 20. Pizza Delicio uit Wilrijk

Je kan natuurlijk nog veel meer bestellen bij een normaal Italiaans restaurant.

Op zoek naar een pizzeria

Ben je op zoek naar een pizzeria om de hoek? Hoe vind je die precies? Via Pizza.be! Met onze zoekmachine kan je gemakkelijk de beste pizzeria in de buurt vinden. Daarna kan je de pizzeria's selecteren op hun beoordelingen, bezorgafstand of prijs. Hiermee selecteer je gemakkelijk een heerlijke budget of luxe pizza. We hebben trouwens nog veel meer pizzeria's dan onze top 20. Grote kans trouwens dat er een Pizza Hut, Pizza Talia, Pizza Phone of Pitza Service bij jou om de hoek zit!