Privacystatement sollicitanten

Dit privacystatement is van toepassing op het verwerken van persoonsgegevens van sollicitanten die solliciteren op vacatures van Thuisbezorgd.nl. Thuisbezorgd.nl is verantwoordelijk voor het verwerken van je persoonsgegevens en neemt je privacy zeer serieus. Thuisbezorgd.nl zorgt er dan ook voor dat alles voldoet aan de eisen van de Algemene verordening gegevensbescherming bij het verwerken van je persoonsgegevens.

Welke persoonsgegevens verwerken wij en waarom?

Thuisbezorgd.nl verwerkt persoonsgegevens over jou omdat je hebt gesolliciteerd op een openstaande vacature bij Thuisbezorgd.nl. We verwerken deze data alleen tijdens het selectieproces en we hopen je in de nabije toekomst te mogen verwelkomen als medewerker van Thuisbezorgd.nl. De wettelijke basis voor de verwerking is het feit dat we je sollicitatie beschouwen als een verzoek om de stappen te zetten richting het aangaan van een contract (medewerkersovereenkomst) in overeenstemming met de GDPR.

We verwerken alleen persoonsgegevens die jij ons zelf hebt verzonden via de website, sollicitatieformulier, cv’s of motivatiebrief of via welke weg dan ook tijdens het sollicitatieproces. We verwerken de volgende data:

  • Naam
  • Persoonlijke gegevens
  • Adres
  • Contactgegevens
  • Opleiding en ervaring
  • Assessment (indien van toepassing)

Daarnaast verwerken we data die je ons indirect hebt verzonden, zo gebruikt Thuisbezorgd.nl cookies voor functionele, analytische en marketingdoeleinden. [Ga naar ons cookiestatement voor meer informatie hieromtrent.]

Hoelang bewaren we je data?

Thuisbezorgd.nl slaat gegevens niet langer op dan absoluut noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor deze werden verzameld. Daarom blijven je persoonsgegevens standaard tot drie maanden bewaard nadat het sollicitatieproces is beëindigd.

Met anderen delen

Thuisbezorgd.nl verkoopt je gegevens nooit aan derde partijen, daarnaast geven we je gegevens alleen aan derde partijen vrij wanneer dit noodzakelijk is voor wederzijds contact, analytische of marketingdoeleinden, of wanneer dit wettelijk vereist is. Wij kiezen de partijen waarmee wij samenwerken zeer zorgvuldig uit om zo zeker te zijn van de veiligheid van je persoonsgegevens.

Je gegevens kunnen gedeeld worden met de volgende partijen:

  • Uitzendbureaus
  • Software-aanbieders
  • Implementatiepartners
  • Advertentieplatformen (bijv. Google of Facebook)

Wanneer je het Personalized Cookie Package (Gepersonaliseerde cookiepakket) hebt aangevraagd, dan kunnen we je persoonsgegevens in geanonimiseerde vorm delen met derde partijen zoals Google of Facebook om zo Custom Audiences (Maatwerk doelgroepen) te creëren. Op basis van deze Custom Audiences kunnen deze platformen gepersonaliseerde advertenties tonen. Je kunt zich altijd uitschrijven van deze advertenties door over te stappen op ons Essential Cookie Package (Essentieel cookiepakket).

Wij stellen verwerkingsovereenkomsten op met bedrijven die je gegevens verwerken namens ons. Zo verzekeren we eenzelfde mate van veiligheid en betrouwbaarheid omtrent je gegevens. Thuisbezorgd.nl blijft echter verantwoordelijk voor de verwerking van de gegevens.

Inlezen, corrigeren en verwijderen van je persoonsgegevens

Je hebt het recht op toegang, verwijdering en correcties van al je persoonsgegevens die wij hebben verzameld. Wanneer je van mening bent dat de persoonsgegevens die wij van jou hebben verzameld onterecht worden verwerkt en niet relevant zijn voor de sollicitatieprocedure, neem dan contact met ons op. Om iets van bovenstaande te doen, neem je contact op via privacy-concerns@takeaway.com. Thuisbezorgd.nl reageert zo snel mogelijk op je vragen, dit duurt nooit langer dan vier weken.

Onthoud dat in het geval dat er wordt verzocht om je gegevens te verwijderen, we je sollicitatie niet langer in behandeling kunnen nemen.

Tips, vragen en feedback

Wanneer je een andere vraag hebt of feedback wilt geven over de manier waarop we omgaan met je persoonsgegevens, dan horen we dat graag. We horen het ook graag wanneer je tips of opmerking hebt over het verbeteren van ons privacybeleid.

Beveiliging

Thuisbezorgd.nl neemt de bescherming van je persoonsgegevens zeer serieus en zet alle nodige stappen om misbruik, verlies, ongeautoriseerde toegang, ongewenste publicatie en ongevraagde wijzigingen tegen te gaan. Heb je toch het gevoel dat je gegevens op een onjuiste manier worden gebruikt, of dat er sprake is van misbruik. Neem dan contact op met security-concerns@takeaway.com.

Gegevensbeschermingsautoriteit

Naast de mogelijkheid om een klacht bij ons in te dienen, heb je ook het recht om een kracht in te dienen bij de desbetreffende databeschermingsautoriteiten. Je kunt middels deze weg contact opnemen met deze autoriteit:

Contactgegevens
Adres hoofdkantoor:
Oosterdoksstraat 80
1011 DK Amsterdam
E-mail: privacy-concerns@takeaway.com
Tel: +31 (0)53 4805866
Fax: +31 (0)53 4805861

Contactgegevens functionaris voor gegevensbescherming
Takeaway.com Data Protection Officer / Privacy Council - Takeaway.com Group B.V.
Attn. Daniel Bos & Sophie Versteege
Oosterdoksstraat 80
1011 DK Amsterdam
privacy-concerns@takeaway.com
+31 202107000

Deze privacystatement wordt mogelijk geüpdatet en werd als laatst geüpdatet op 06-04-2020.

Privacyverklaring voor de Scoober-app

Deze privacyverklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van ‘bezorgers’ van Thuisbezorgd.nl en aangesloten bedrijven. Om onze Scoober-bezorgservice goed te laten werken, gebruiken we bepaalde persoonsgegevens. Wij nemen je privacy serieus en willen we daarom informeren over de manier waarop we je gegevens gebruiken, en de doelen waarvoor we ze gebruiken. Deze privacyverklaring geeft je informatie over de persoonsgegevens die binnen de Scoober-app worden verwerkt, de manier waarop we persoonsgegevens verwerken en de doelen van verwerking.

Welke gegevens worden verwerkt in de Scoober-app

Op het moment dat je je dienst bij ons start, activeer je de Scoober-app (hierna: ‘App’). De volgende gegevens worden verwerkt in de Scoober-app:

  • Voornaam en achternaam
  • E-mail en wachtwoord
  • Tijdstempels van het beginne met werken en stoppen met werken
  • GPS-locatie
  • Ingevoerde beschikbaarheid
  • Geaccepteerde openstaande dienst
  • Ingevoerd vakantieverlof
  • Tijdstempel van openstaande dienst
  • Tijdstempel van taak gezien
  • Tijdstempel taak opgehaald
  • Tijdstempel taak geleverd
  • Geofence-tijdstempels voor afhalen en bezorging
  • Telefoonnummer
  • Gegevensanalyse
Waarom we persoonsgegevens verwerken
Planning en optimalisatie

Je GPS-locatie wordt gebruikt voor routeplanning en optimalisatie. Hierdoor kunnen wij onze bezorgservice zo effectief mogelijk uitvoeren en er vervolgens voor zorgen dat je telkens alleen de kortst mogelijke afstand hoeft te rijden. Je GPS-locatie wordt alleen verwerkt tijdens je actieve dienst. Zodra je actief je dienst beëindigt of een pauze start (stop/pauze-knop in de app) wordt je gps-locatie niet meer verwerkt.

Food Tracker

Je GPS-locatie wordt, samen met je voornaam, doorgegeven aan de klant en het restaurant waarvoor je op dat moment de bezorging doet. We noemen dit de Food Tracker. Met deze Food Tracker kunnen restaurants en consumenten eenvoudig de status van hun bestelling controleren.

GPS-locatie

De app deelt je GPS-locatie met ons tijdens je dienst voor bovenstaand doel. Je moet je bewust zijn van het volgende:

  • Je GPS-locatie wordt gebruikt voor routeplanningen/optimalisatie en samen met je voornaam, en het wordt gebruikt om de Food Tracker aan consumenten en restaurants aan te bieden.
  • Je GPS-locatie wordt meerdere keren per minuut doorgegeven aan Thuisbezorgd.nl. Bewegingsgegevens, zoals snelheid, afgelegde kilometers enzovoort, worden standaard vastgelegd in de app maar worden niet gebruikt door Thuisbezorgd.nl.
  • Je gps-locatie wordt alleen gedeeld tijdens een actieve dienst, niet tijdens pauzes of buiten werkuren.
App-statistieken

Persoonsgegevens die worden verwerkt binnen de app worden ook voor statistische doeleinden gebruikt door Thuisbezorgd.nl en voor verbetering van de app en het bezorgproces van Thuisbezorgd.nl.

Prestatieverbetering en evaluatie (geldt alleen voor bezorgers van Thuisbezorgd.nl)

Als je een werknemer bent van Thuisbezorgd.nl of werkt als bezorger maar in dienst bent van een externe werkgever, dan zal Thuisbezorgd.nl je gegevens ook gebruiken om de prestaties van de bezorger op zowel mondiaal als individueel niveau te verbeteren. Voor dit doel worden de volgende gegevens verkregen via de Scoober-app:

  • Voornaam en achternaam
  • GPS-locatie
  • Afgeleverde bestellingen
  • Tijdstempels van bestellingsmijlpalen (acceptatie, afhalen, afleveren)

De gegevens die via de Scoober-app zijn verkregen, worden samen met je arbeidsgegevens gebruikt voor je individuele prestatieboordeling. Je beoordeling omvat altijd het oordeel van de HUB- en/of stadscoördinatoren en is nooit uitsluitend gebaseerd op de verkregen gegevens of op geautomatiseerde besluitvormingen die op basis van deze gegevens worden genomen.

Overige doeleinden

Wij gebruiken je gegevens alleen zoals hierboven aangegeven. Als wij gegevens willen gebruiken voor een ander doel vragen wij altijd om toestemming.

Met anderen delen

Thuisbezorgd.nl verkoopt uw persoonsgegevens nooit aan derde partijen, daarnaast verkrijgen derde partijen alleen uw persoonsgegevens wanneer dit noodzakelijk is voor wederzijds contact, analytische doeleinden, of wanneer dit wettelijke vereist is.

  • Software-aanbieders
  • Implementatiepartners

Wanneer wij derde partijen instructies geven om persoonsgegevens namens jou te verwerken, dan gaan wij een gegevensverwerkingsovereenkomst aan om zo dezelfde mate van bescherming en privacy te bieden voor je persoonsgegevens. Thuisbezorgd.nl heeft uiteindelijk de hoofdverantwoordelijkheid bij dergelijke verwerkingsoperaties.

Geautomatiseerde besluitvorming en profilering

Voor bovenstaande doelen kan Thuisbezorgd.nl geautomatiseerde besluitvorming en/of profilering gebruiken. We gebruiken bijvoorbeeld geautomatiseerde besluitvorming om de bestellingen te selecteren die jou de minste tijd kosten om als bezorger te bezorgen. Deze geautomatiseerde besluiten staan altijd onder controle van een natuurlijke persoon.

Wanneer dergelijke geautomatiseerde besluitvorming en/of profilering leidt tot een negatieve beslissing over jou en je bent het er niet mee eens, kun je contact met ons opnemen via privacy-concerns@takeaway.com. We gaan vervolgens over tot een herbeoordeling van de situatie. Daarnaast horen wij graag van je als je suggesties hebt om deze processen te verbeteren.

Hoelang bewaren wij persoonsgegevens?

Thuisbezorgd.nl slaat persoonsgegevens niet langer op dan absoluut noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor deze werden verzameld. Wij slaan persoonsgegevens alleen langer op dan nodig wanneer dit wettelijk verplicht is.

Gebruik van consumentengegevens

Bij het bezorgen van bestellingen ontvang je ook gegevens van consumenten. Wij willen je erop wijzen dat de gegevens van consumenten, zoals naam, adres en telefoonnummer, alleen gebruikt mogen worden om de bestelling te bezorgen. Het gebruik van deze gegevens voor andere doeleinden dan de bezorging is wettelijk verboden en kan leiden tot beëindiging van je arbeidsovereenkomst.

Rechten, vragen en klachten

Je hebt het recht op toegang tot je persoonsgegevens die wij verzamelen, je mag ook een verzoek indienen om deze te laten rectificeren of zelfs verwijderen. Wanneer u het gevoel heeft dat wij uw persoonsgegevens verwerken zonder wettelijke basis of dat wij persoonsgegevens verwerken die niet noodzakelijk zijn voor ons selectieproces, neem dan contact met ons op. Neem contact met ons op via privacy-concerns@takeaway.com. Thuisbezorgd.nl zal zo snel mogelijk reageren op je vraag of verzoek. Dit zal nooit langer duren dan vier weken.

Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je echter vragen hebben over de verwerking van je gegevens door Thuisbezorgd.nl, neem dan gerust contact op privacy-concerns@takeaway.com.

Beveiliging

Thuisbezorgd.nl neemt de bescherming van persoonsgegevens zeer serieus en we nemen maatregelen om je persoonsgegevens te beschermen tegen misbruik, verlies, ongeautoriseerde toegang, ongewenste openbaarheid en ongeautoriseerde wijzigingen. Heb je het idee dat je persoonsgegevens niet op een correcte wijze worden beschermd of dat er sprake is van misbruik, neem dan contact met ons op via: security-concerns@takeaway.com.

Gegevensbeschermingsautoriteit

Je kunt ons direct van feedback voorzien, maar het is ook mogelijk om dit te doen bij een overkoepelende autoriteit die gaat over de bescherming van je persoonsgegevens. Om dit te doen, neem je direct contact op met deze autoriteit.

Contactgegevens
Adres hoofdkantoor:
Oosterdoksstraat 80
1011 DK Amsterdam
E-mail: privacy-concerns@takeaway.com
Tel: +31 (0)53 4805866
Fax: +31 (0)53 4805861

Contactgegevens Functionaris voor gegevensbescherming:
Takeaway.com Data Protection Officer / Privacy Council - Takeaway.com Group B.V.
T.a.v. Daniel Bos & Sophie Versteege
Oosterdoksstraat 80
1011 DK Amsterdam
privacy-concerns@takeaway.com
+31 (0)20 2107000