Paaseieren, maar dan anders

Pasen! Eindelijk een paar dagen geen zorgen en tijd om met jouw naasten het eerste échte feest van het voorjaar te vieren; wat wil je nog meer? Met z’n allen iets leuks doen misschien? Dat gaan we regelen. Wat dacht je van een echte klassieker: gezellig samen paaseieren versieren?! Oftewel DIY – paaseieren.

Een paasei margherita?

Over klassiekers gesproken. De pizza. Een gerecht dat zich perfect leent om op een paasei te worden afgebeeld. Het fijne is dat je – net als bij een echte pizza – jouw paasei naar eigen smaak kunt volplakken: salami, ham, bacon, ei, een olijfje en natuurlijk flink wat kaas. Om dit allemaal te maken heb je in ieder geval papier in verschillende kleuren nodig – dat je passend bij jouw topping uitknipt – en een beetje knutsellijm om het geheel op het paasei te plakken.

Een Aziatisch paasei, misschien?

Pizza niet jouw gerecht? Wat dacht je dan van een nigiri-paasei? Voor echte sushi fans hebben we de volgende – super eenvoudige – paasei decoratie bedacht. Met wat vilt en crêpe maak je in een handomdraai de mooiste stukjes ‘tonijn’, ‘garnaal’ en ‘omelet’. Plak het geheel vast op een wit ei en gebruik een dun stukje zwart tape om een Noriblad te imiteren. Doe er een handje zelfgeknipte ‘zeewiersalade’ bij en klaar is de perfecte Aziatische paasdecoratie.

Of toch liever een paasei-burger?

Het maakt niet uit of je houdt van een fantastische Angus beef-burger of een vegetarische quinoa variant, de burger kun je prima inzetten als paasdecoratie. Om dit zelf te kunnen doen, heb je de volgende materialen nodig: crêpepapier in 3 verschillende kleuren (rood, groen en geel), een bruin stuk fluweel, een witte marker en een rolletje dubbelzijdig plakband. Beplak het ei rondom met het plakband (max. 1 cm breed) en breng strookjes van rode crêpe aan. Doe hetzelfde met de gele driehoekjes ‘kaas’ en werk het wat af met ‘groen’ en de bruine fluwelen ‘burger’. Tenslotte is de witte marker perfect om wat ‘sesamzaadjes’ op het ei te zetten. Et voilà, je hebt een fantastische paasei-burger!

Genoeg inspiratie dachten wij zo. We wensen je alvast veel knutselplezier en natuurlijk een fijn Pasen toe.

P.S. Vergeet niet jouw creaties te delen met #TakeawayDIY!

Comments