topkok eten geen foto's

Franse koks zijn het beu!

Je zou denken dat een kok van een sterrenrestaurant juist super trots is als iemand een foto neemt van zijn gerecht, maar niets is minder waar. Diverse Franse sterrenkoks zijn juist een offensief begonnen tegen het maken en delen van foto’s van hun gerechten op social media. Waarom denk je dan?

Volgens Gilles Goujon van het driesterrenrestaurant L’Auberge du Vieux Puits in Zuid-Frankrijk, leidt het maken en posten van foto’s af van het eten van zijn gerechten. Ook zegt hij dat dit andere gasten stoort en hun smaakervaring verpest. Alexandre Gauthier, chef van La Grenouillère in Noord-Frankrijk, heeft zelfs een waarschuwing op zijn menukaart gezet: het maken van foto’s van de gerechten wordt niet gewaardeerd!

topkok eten geen foto's
Behalve dat de koks vinden dat het maken van foto’s in het restaurant storend is, zijn ze ook niet tevreden over de kwaliteit van de foto’s. De foto’s zijn vaak overbelicht, waardoor het eten er onappetijtelijk uit ziet, zeggen ze. Zo zouden de restaurants op social media slecht worden neergezet. Gelukkig is de Parijse chef David Toutain juist heel blij met de aandacht op social media. “We moeten met de tijd meegaan,” zegt hij. “Ik denk dat social media juist mijn zaak en mijn carrière geholpen hebben.”

Heb jij zin in lekker eten én wil je er ongestoord foto’s van maken? Maak het jezelf dan makkelijk en bestel op Pizza.be. Onze topkoks knijpen dan een oogje toe 😉

Comments