Waar wil je eten bestellen?
Bedoelde je?
Vul je straatnaam en huisnummer in

Sashimi bestellen

Ben je moe na het draaien van extra overuren op je job? Voel je je brak na een avond flink doorhalen? Of heb je simpelweg geen zin om zelf te koken. No worries! Ook wanneer je trek hebt in een goed en groot bord sashimi hoef je de deur absoluut niet uit. Dit populaire, Japanse gerecht wordt gewoon bij je thuis bezorgd – uiteraard via Pizza.be!

Sashimi bestellen

Sashimi is de Japanse benaming voor een in Azië, maar ook in Europa zéér populair gerecht. Rauwe vis vormt hierbij de basis. Deze wordt, samen met verschillende soorten groenten, gecombineerd tot een smaakvol en eenvoudig te eten geheel. Het is daarbij de truc om de vis zo dun en subtiel mogelijk te snijden. Het eindresultaat wordt – geheel volgens traditie – doorgaans met gember, wasabi en/of sojasaus gepresenteerd. Het is daarbij gebruikelijk om rijst óf de bijzondere, Japanse misosoep te eten.

Door de aanwezigheid van zeewier vertoont sashimi grote gelijkenissen met het eveneens populaire sushi. De afwijkende bereidingswijze en het gebrek aan overige ingrediënten als azijn laten zien dat het hier toch écht om een ander gerecht gaat. Dat neemt niet weg dat de twee gerechten vaak in combinatie met elkaar worden geserveerd en bezorgd.

Verschillende soorten sashimi

Sashimi wordt, in de meeste gevallen, bereid met rauwe vissoorten. Zalm is daarvoor een van de meest geschikte én meest voorkomende varianten. De zalmuitvoering wordt daarin qua populariteit gevolgd door de versie met tonijn. Desondanks wordt er in de Japanse keuken ook veel geëxperimenteerd met andere, uiteenlopende vissoorten. Makreel en paling worden niet zelden gebruikt. Daarnaast is sashimi ook te verkrijgen met andere zeevruchten, bijvoorbeeld met garnalen. Uitzondering op de regel is de zoetwatervis. Sashimi wordt in principe rauw gegeten en dat is bij deze vis niet mogelijk: het gevaar voor infecties is simpelweg te hoog. Sporadisch wordt het vlees voor sashimi wél gekookt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij inktvis en bij moderne, westerse varianten die kip, rundvlees of soja bevatten.

Sashimi draait vanzelfsprekend om de smaak, maar net als bij andere Japanse gerechten is ook de versiering van groot belang. Dit is ook de reden waarom zeewier vaak wordt toegepast. Andere versieringen die worden gebruikt zijn daikonradijsjes en het zogenaamde shiso. Shiso is een plant die lijkt op munt en volgens de kenners véél vitamines en mineralen bevat.

Sashimi eten in de grote steden

Sashimi eten? Dan ben je bij Pizza.be aan het juiste adres! Sashimi thuis laten bezorgen is onder meer mogelijk in Antwerpen, Gent en Leuven. Bestel jouw favoriete sashimi bij een van de onderstaande wokrestaurants. Let daarbij op dat sommige varianten worden aangeduid met de Japanse benaming. Sashimi met zalm wordt ook wel sake sashimi genoemd, terwijl maguro sashimi verwijst naar sashimi met tonijn.

Sashimi in Antwerpen

Woon je in Antwerpen? Probeer dan Toshi Sushi of Kioku. Deze populaire restaurants bieden onder meer sashimi met zalm en tonijn, maar ook meer exotische varianten, waaronder versies met octopus en tilapia. Bestel jouw favoriet direct!
- Kioku
- Toshi Sushi

Sashimi in Gent

Ook voor inwoners van Gent is het vanzelfsprekend mogelijk de lekkerste sashimi bij je thuis te laten bezorgen. Daarvoor is Ocean Sushi jouw adres. Combineer sashimi met andere gerechten of probeer exemplaren met botervis of zeebaars.
- Ocean Sushi

Sashimi in Leuven

Leuven heeft verschillende opties om te genieten van je favoriete soort sashimi. Wil je sashimi bestellen in Leuven? Dan hebben we hieronder de populairste restaurants voor je op een rijtje gezet!
- Saki
- Sikinoya
- The Sushi Lounge