Waar wil je eten bestellen?
Waar wil je eten bestellen?

Vind restaurants bij jou in de buurt

Japanse ramen soep bestellen

Tegenwoordig kent iedereen sushi wel, een hip gerecht dat overal opduikt. Er bestaat echter nog veel meer Japans eten, denk bijvoorbeeld eens aan Japanse ramen. In Amerika wordt dit gerecht al door meerdere chef-koks weer op de kaart gezet. David Chang – een Amerikaanse kok – leerde het ambacht in Japan en bracht ramen naar New York. En gelukkig voor ons kom je dit gerecht ook steeds meer in België tegen! Het is geen simpel gerecht, dus je proeft het wanneer dit door een vakman wordt gemaakt. Het is dus wel zelf te maken, maar dan heb je iemand nodig die stap voor stap uitlegt hoe het bereid moet worden. Er is echter ook een simpelere oplossing: ramen gerechten bestellen. Op deze manier kun je heerlijk ramen eten, zonder ingewikkelde recepten. Ramen heb je in twee verschillende vormen en er zijn meerdere restaurants in België waar je dit kunt bestellen. Daar vertellen wij later meer over.

Populaire Japanse ramen gerechten

De bouillon is een erg belangrijk onderdeel van een goede ramen – het is de basis van de soep. Het moet lang intrekken, zodat alle ingrediënten goed de smaak kunnen afgeven. Vaak worden de bouillons getrokken van botten (kip en/of varken), kippen- en varkensvlees, vis, groenten en smaakmakers. De ramen noodles zijn gemaakt van kansui: Japans alkalisch water. En qua ingrediënten kun je alle kanten opgaan. Denk bijvoorbeeld aan paddenstoelen, uien, kruiden, zeewier en ei. Ramen is verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo kun je kiezen uit ramen noodles en ramen soep. Wij beschrijven deze twee gerechten beknopt:
- Ramen noodles is niet de naam voor een noodles soort (zoals udon noodles), maar is echt een gerecht uit Japan. Ooit is het geïntroduceerd door de Chinezen en in feite is het gewoon Chinese mie, gemaakt van tarwebloem, water, eieren, zout en kansui. Kansui zorgt ervoor dat het deeg elastisch en geel van kleur is. Hier kun je vervolgens draden van trekken.
- Ramen soep wordt - zoals al eerder vermeld - gemaakt van noodles en bouillon. De soep wordt over het algemeen gemaakt van kip of varken en is onder te verdelen in vier verschillende categorieën: shio, tonkontsu, shöyu en miso. Kruiderijen die vaak worden gebruikt bij het maken van ramen soep zijn zwarte peper, boter, chili peper, sesamzaad en knoflook. Echter, koks houden hun recepten graag geheim!

Ramen eten in grote Belgische steden

In verschillende Belgische steden kun je Japanse ramen bestellen. Ramen restaurants vind je bijvoorbeeld in de grote steden Gent en Antwerpen. Hier kun je onder andere Japanse noodles en ramen soep kopen. We zullen eerst een top drie van Japanse restaurants Gent geven.

Ramen Gent

  1. Wok Express: hier kun je doordeweeks in de middag en avond terecht, heerlijk tijdens de lunch of na een lange werkdag. Daarnaast is het ook fijn om in het weekend niet aan koken te hoeven denken. Daarom kun je bij Wok Expres tussen 16:30 en 22:55 smakelijke, Japanse gerechten bestellen.

  2. Mr Wok: op alle dagen, behalve zaterdag, kun je hier Japanse gerechten bestellen. Er dient voor minimaal 10 euro besteld te worden, maar de verzendkosten zijn gratis!

  3. Ikura Sushi: nieuw, maar veelbelovend! Bij een bestelling van 25 euro of meer zijn de bezorgkosten gratis. Ze hebben hier niet alleen sushi, maar ook heerlijke noodles.

Ramen Antwerpen:

  1. Toshi Sushi: ze verkopen hier niet alleen sushi – wat de naam doet vermoeden – maar ze hebben ook heerlijke ramen gerechten. Hun menulijst is zeer uitgebreid. Neem zeker eens een kijkje!

  2. Wok2Go: Alle dagen (behalve dinsdag) kun je hier terecht voor Japanse gerechten. Dit restaurant is ideaal voor alle avondmensen, je kunt er namelijk tot middernacht eten bestellen!

  3. Orient Kitchen Antwerpen: zeven dagen per week geopend en beschikbaar voor authentieke Japanse gerechten. Wat erg handig is, is dat je zelf kunt aangeven hoe pikant jij jouw eten wilt hebben. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.