11 mei 2021 •

• Leestijd 6 minuten.

Ontdek meer over onze nieuwe Sodexo betaalmethode

Klanten kunnen nu ook op Takeaway.com betalen met Sodexo. Lees meer over de voordelen en hoe u deze kunt inzetten voor uw restaurant!

Wist u dat er in België meer dan 1 miljoen Sodexo gebruikers zijn die iedere maand tot € 160 hebben om te besteden met hun Sodexo kaart? Door deze betaalmethode aan te bieden bij uw restaurant kunt u nog meer klanten aantrekken en uw omzet verhogen. Bovendien geven klanten met een Sodexo kaart gemiddeld 6% meer uit.

Wat zal deze samenwerking voor mij veranderen?
Dankzij deze samenwerking kunnen uw klanten voortaan Sodexo als betaalmiddel gebruiken wanneer ze uw gerechten bestellen. Rond deze gloednieuwe betaaloplossing zal een grote communicatiecampagne worden opgezet, die u de mogelijkheid biedt nieuwe klanten aan te trekken die graag hun maaltijdcheques in uw restaurant gebruiken, en uw omzet te verhogen.

Meer zichtbaarheid
Naast dat u zichtbaar blijft op Takeaway.com, krijgt u ook zichtbaarheid in de Sodexo store locator, in de Sodexo4you app en website. Zo vinden nieuwe klanten u nog gemakkelijker.

Hoe kan ik mijn leveringskosten verwijderen om mijn kansen om meer bestellingen te ontvangen?
Om uw leveringskosten te verwijderen kunt u contact opnemen met onze klantendienst via e-mail of via het contactformulier op uw Restaurantportaal door de categorie “Bezorggebieden” te selecteren en vervolgens “Bezorgkosten bijwerken”.

Waarom werkt Takeaway.com samen met Sodexo?

Wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze restaurantpartners te ondersteunen bij het verkrijgen van meer bestellingen en het bereiken van meer potentiële klanten. Anderzijds willen we het bestelproces zo efficiënt mogelijk maken voor alle consumenten en een maximum aan online betaalmethodes aanbieden. Deze 2 factoren komen perfect samen in de lancering van Sodexo als nieuwe betaalmethode op ons platform. Restaurants bereiken zo meer klanten, en klanten hebben nu een extra mogelijkheid om hun Sodexo tegoed uit te geven via Takeaway.com.

Wat zijn de voordelen voor mijn restaurant?

Wist u dat er in België meer dan 1 miljoen Sodexo gebruikers zijn die iedere maand tot € 160 kunnen besteden met hun Sodexo kaart? Door deze betaalmethode aan te bieden in uw restaurant kunt u nog meer klanten aantrekken en uw omzet verhogen. Bovendien geven klanten met een Sodexo kaart gemiddeld 6% meer uit. Naast dat u zichtbaar blijft op Takeaway.com, krijgt u ook zichtbaarheid in de Sodexo store locator, in de Sodexo4you app en website. Zo vinden nieuwe klanten u nog gemakkelijker.

Hoe populair is Sodexo? Hoeveel Belgen gebruiken Sodexo?

Ongeveer 1 miljoen Belgen hebben een Sodexo-kaart en krijgen maandelijks tot €160 krediet op hun kaart. Het is een zeer populaire betaalmethode in supermarkten en binnen de restaurants. En nu is het ook beschikbaar op Takeaway.com!

Hoe ontvangt het restaurant het bedrag van de Sodexo-bestelling?

Sodexo vergoedt de transacties 2 werkdagen na goedkeuring van de transactie. Dit wordt verwerkt via Sodexo.

Waarom worden de leveringskosten apart vermeld op de factuur (betaald met ander betaalmethode)?

Enkel de maaltijd kan met Sodexo worden betaald. De resterende leveringskosten moeten met een andere betaalmethode worden betaald, zoals aangeduid op uw factuur. Wilt u het uw klanten makkelijker maken, zodat ze maar één betaalmethode hoeven te gebruiken? Overweeg dan om uw leveringskosten te verwijderen. U kunt dit doen door contact op te nemen met onze klantendienst via e-mail (be@takeaway.com) of via het contactformulier op uw Restaurantportaal door de categorie “Bezorggebieden” te selecteren en vervolgens “Bezorgkosten bijwerken”.

Kan ik als restaurant(houder) zien welke bestellingen betaald werden met Sodexo?

Ja. Op uw factuur vindt u Sodexo betalingen onder ‘specificaties’. U kunt de door Sodexo betaalde bestellingen herkennen aan de 3 sterren. U kunt uw facturen terugvinden in het Restaurantportaal. Op de bestelling zelf zult u geen Sodexo betaling kunnen herkennen.

Ik hanteer leveringskosten. Kunnen klanten nog steeds met Sodexo betalen in mijn restaurant?

Ook wanneer u leveringskosten hanteert, kunnen uw Sodexo-klanten bij u bestellen. In dat geval betalen uw klanten voor de maaltijd met Sodexo. De leveringskosten dienen apart betaald te worden. Wilt u het gemakkelijker maken voor uw klanten, zodat zij slechts één betaalmethode hoeven te gebruiken? Overweeg dan om uw leveringskosten te verwijderen. Dit kunt u doen door contact op te nemen met onze klantendienst via e-mail (be@takeaway.com) of via het contactformulier op uw Restaurantportaal door de categorie “Bezorggebieden” te selecteren en vervolgens “Bezorgkosten bijwerken”.

Ik wens mijn samenwerking met Sodexo af te breken. Wat moet ik hiervoor doen?

Sodexo brengt heel wat voordelen voor uw restaurants, want meer dan een miljoen Belgen willen hun Sodexo-tegoed uitgeven. Indien u het Sodexo partnerschap wenst te beëindigen, gelieve dan contact op te nemen met Sodexo. Voor meer informatie over de beëindiging van een contract, gelieve te gaan naar: https://www.sodexo.be/nl/handelaars/contact/.

Kan ik de Sodexo betalingen op Takeaway.com op elk moment stop zetten?

Wilt u niet profiteren van de voordelen die Sodexo uw restaurant biedt? Geen probleem. Neem gewoon contact op met be@takeaway.com en wij regelen de rest.

Hoe verloopt de procedure van Sodexo-betalingen op Takeaway.com?

Klanten van Takeaway.com kunnen hun bestelling (exclusief leveringskosten) volledig of gedeeltelijk met Lunch Pass betalen. Ze kunnen hun betaling eenvoudig aanvullen met een ander betaalmiddel indien ze niet voldoende saldo op hun kaart hebben, of om de leveringskosten te betalen.

Hoe kan ik alle Sodexo-betalingen op Takeaway.com controleren?

Op het Restaurantportaal vindt u uw facturen. Op uw factuur kunt u Sodexo betalingen herkennen als er 3 sterren achter staan. 

In uw Sodexo handelaarsaccount vindt u:

  •  Details van alle transacties
  •  Details van alle terugbetalingen
  •  Een kopie van uw facturen

Nog geen toegang tot uw handelaarsaccount? Vraag dan toegang aan via https://www.sodexo.be/nl/handelaars/contact/.

Hoe worden Sodexo-bestellingen terugbetaald op Takeaway.com?

Sodexo betaalt u rechtstreeks het bedrag terug dat met de Sodexo Card betaald werd. De terugbetaling gebeurt steeds binnen de 2 werkdagen. Als de bestelling gedeeltelijk is betaald met een ander betaalmiddel, zal Takeaway.com u dat gedeelte terugbetalen.

Andere tips om het maximale uit Sodexo te halen
Sodexo is een betaalmethode die oorspronkelijk werd bedacht voor lunchmaaltijden voor werknemers die een bepaald bedrag per dag te besteden hebben. Daarom besteden de meeste klanten graag hun dagelijkse bedrag aan maaltijden. Om ervoor te zorgen dat u meer Sodexo-klanten aantrekt, kunt u een Lunch Deal rond de 8-10 euro op uw menukaart zetten. Bovendien kunt u ervoor kiezen om uw minimale bestelwaarde te verlagen. Dit betekent dat deze klanten sneller en vaker geneigd zijn om in uw restaurant te bestellen als ze een mooie complete en redelijk geprijsde maaltijddeal vinden.