20 april 2021 •

• Leestijd 2 minuten.

Zorg voor een goede timing in klanttevredenheid

Gemak – een van de belangrijkste redenen om eten te bestellen. De waan van de dag geeft klanten minder vrije tijd om aan koken te besteden. Als ze daarom eten bestellen, moet elke stap zo makkelijk mogelijk zijn. Van het plaatsen van de bestelling tot het moment van levering op de drempel: de klant zou zich geen zorgen hoeven maken over hun eten.

Een manier om deze zorgeloze ervaring te verbeteren, is het bieden van statusupdates van elke bestelling. Onze Food Tracker®-tool helpt u daarbij. Laat uw klanten makkelijk de voortgang van hun maaltijd in de gaten houden. Transparantie over levertijden kan uw klanten geruststellen.

Waarom de leverstatus updaten?

De levertijden correct updaten wordt vanzelf een gewoonte, als u het vaker doet. Hier leggen we u uit waarom u ervoor moet zorgen dat de Food Tracker® precieze levertijden laat zien.

Minder vragen van klanten

Als hun maaltijd niet op tijd wordt geleverd, verwacht dan telefoontjes van nieuwsgierige en hongerige klanten. Natuurlijk moet u zich allereerst richten op het bereiden van de maaltijd, vooral tijdens piekuren. Zorg ervoor dat u die tijd ook heeft, door uw klanten vanaf het begin op de hoogte te houden van de levertijden.

Verbeter klantenloyaliteit

Klanten vinden het belangrijk dat ze erop kunnen vertrouwen dat hun favoriete restaurant op tijd levert en hun loyaliteit hangt hiermee samen. Wees consistent en precies als u levertijden doorgeeft, zodat uw klanten weten dat ze op u kunnen rekenen.

Betere beoordelingen voor uw restaurant

Lange wachttijden zijn niet ideaal, vooral niet als u niet weet hoelang u precies moet wachten. Klanten die hun maaltijd binnen 30 minuten verwachten, maar het pas na 50 minuten krijgen, zijn waarschijnlijk minder tevreden. Precieze levertijden kunnen leiden tot blijere klanten en betere beoordelingen voor uw restaurant.

Dus, hoe werkt de Food Tracker?

Selecteer de gewenste levertijd voor elke bestelling die u ontvangt. Probeer deze tijd zo precies mogelijk aan te geven. Is uw bestelling eerder klaar of loopt deze wat uit? Geef de tijd gemakkelijk aan door middel van de knopjes – of + 10 minuten in het besteloverzicht van uw klant.