29 april 2021 •

• Leestijd 1 minuut.

Vertraagde bestellingen: In contact komen met uw klanten

In deze tijd zijn online bestellingen en levering goed voor meer dan de helft van de omzet van een gemiddeld restaurant. Met grote aantallen bestellingen die op piekmomenten binnenkomen, is het begrijpelijk dat bestellingen soms vertraagd zijn.

Er zijn een aantal factoren die bestellingen kunnen vertragen. Het gerecht werd bijvoorbeeld wat later dan verwacht gemaakt, omdat er ineens heel veel bestellingen binnen kwamen. Maar het zou ook kunnen dat een restaurant op een bepaalde dag personeelstekort heeft en daardoor achterloopt op hun gemiddelde levertijd.

Hoewel er veel aspecten zijn die van invloed kunnen zijn op het op tijd bezorgen van de bestelling bij uw klant, kunt u ook dingen doen om zaken onder controle te houden. Het belangrijkste daarbij is uw klant op de hoogte houden. Als u voorziet dat een bepaalde bestelling te laat is, neem dan contact op met uw klant en laat ze dit weten.

Proactief communiceren over vertraagde levering draagt bij aan het geduld van uw klanten. Als de bestelling iets later is, is het soms al genoeg om uw klant te bellen, uw excuses aan te bieden voor de late levering en hen geruststellen dat het er zo aan komt. Maar soms is een bestelling meer dan 45 minuten te laat. Bel uw klant en leg de reden voor de vertraging aan ze uit. Als het kan, geeft u ze een kleinigheidje ter compensatie voor het wachten.

Contact opnemen met uw klanten in dit soort situaties laat hen weten dat u ze waardeert en zo zorgt u ervoor dat ze vaker bij uw restaurant terug zullen komen.