14 oktober 2021 •

• Leestijd 2 minuten.

Maak u klaar voor bestellingen in de winter

Het is bijna winter, en dat betekent veel meer hongerige klanten. Sterker nog, we zien een toename van 72.7% aan bestellingen in de winter*.

Met deze toename aan bestellingen en het veranderende weer, moet u ervoor zorgen dat u en uw koeriers goed voorbereid zijn – in het restaurant en op straat.

Tips voor de winter en de feestdagen

Trakteer klanten op kortingen
Het is niet verrassend dat huishoudbudgetten wat krapper zijn tijdens de winterse feestdagen. Toch blijft dit het hoogseizoen voor bestellingen, zodat u de kans krijgt om met kortingen meer verkoop te realiseren.

Klanten trakteren op kortingen is een win-winsituatie. U krijgt waarschijnlijk meer bestellingen en uw klanten besparen op hun bestellingen.

Verspreid de feestvreugde
Waarom zou u uw klanten uw waardering voor hun loyaliteit in het afgelopen jaar niet laten blijken met een bedankje? Dit kan een ‘bedankt’-briefje zijn dat u aan een bestelling toevoegt of een berichtje dat u op de verpakking/tas van het eten schrijft.

Uw dankbaarheid tonen laat u klanten zich gewaardeerd voelen en beïnvloedt hun beslissing om vaker bij u te bestellen.

Openingstijden feestdagen
Terwijl u en uw medewerkers genieten van de feestdagen, kunt u overwegen om uw openingstijden tijdelijk aan te passen.
Dat doet u gemakkelijk in uw Restaurantportaal. Ga naar Mijn Restaurant > Openingstijden en klik ‘+ Voeg aangepaste uren toe’. Uw openingstijden voor de feestdagen updaten zorgt ervoor dat u geen bestellingen ontvangt die u niet kunt verwerken, en zo houd u uw klanten tevreden.

Maak u op voor nieuwjaarsdag
Oudjaarsavond is voor feestjes, nieuwjaarsdag is voor het eten. Bestellingen op nieuwjaarsdag zijn 47.7% hoger dan gemiddeld!

Zorg dat uw keuken en uw koeriers goed voorbereid zijn door verpakkingen, kleding, eten en meer in te slaan via onze Partner Webshop.

Houd uw koeriers comfortabel
Dit is vooral belangrijk als uw koeriers op de fiets of e-bike leveren. Wintermaanden betekenen ook kou en regen, waardoor het niet zo fijn is om buiten op pad te zijn. Zorg ervoor dat uw koeriers warm en droog blijven met passende winterkleding.

We bieden kleding die ideaal is tegen zware regenval, kou en wind in onze Partner Webshop waaronder;

We bieden ook regenjassen en beanies in ons assortiment voor nog meer bescherming tegen het winterse weer.

*gebaseerd op cijfers van juni-augustus en november-januari 2020/2021.