24 februari 2023 •

• Leestijd 2 minuten.

Notpla wordt winnaar Earthshot Prijs 2022

Onze plasticvrije en duurzame verpakkingspartner Notpla is winnaar van de Earthshot Prize 2022. Het revolutionaire bedrijf behaalde de prijs in de categorie ‘Build a Waste-Free World’.

Wat is “Notpla” en wat betekent deze prijs?

Wij werken al enkele jaren samen met Notpla om een echt duurzame voedselverpakkingsoplossing te ontwikkelen en te testen. In onze Partner Webshop kunt u Notpla verpakkingen kopen die zijn voorzien van een unieke milieuvriendelijke zeewiercoating.

De Earthshot Prize, die is bestempeld als een “Nobelprijs maar dan voor milieuactiviteiten”, erkent innovatieve oplossingen die onze planeet zullen herstellen. De prijs wordt elk jaar toegekend aan 5 winnaars voor hun bijdrage aan het milieu. Wij zijn ongelooflijk trots om samen te werken met een winnaar van de Earthshot-prijs. En vergeet niet dat u als onze partner exclusieve toegang krijgt tot hun bekroonde producten.

Waarom zou ik voor Notpla verpakkingen kiezen?

Wist u dat 48% van de klanten leveranciers vermijden die niet actief hun niet-recycleerbare plastic verpakkingen verminderen*?

Notpla biedt plastic vrije, eco-vriendelijke verpakkingen, die een 100% natuurlijke zeewier coating gebruiken waardoor ze zo biologisch afbreekbaar zijn als een appel. Notpla’s producten zijn anders dan de meeste op de markt, die meestal gemaakt zijn van PLA en niet biologisch afbreekbaar zijn.

Notpla’s voedselverpakkingen zijn thuis composteerbaar, vrij van kunstmatige chemicaliën, recyclebaar en geschikt voor levering. Notpla is een verpakkingsoplossing die geen stempel drukt op het milieu, maar wel een blijvende indruk achterlaat bij uw klanten.

Sla nooit kwaliteit over

Het is niet omdat u milieuvriendelijk te werk gaat dat u moet inleveren op de kwaliteit van uw voedselverpakking. Notpla verpakkingen zijn waterbestendig en vetvrij waardoor ze perfect zijn voor voedsel zoals frietjes, bijgerechten, kip, rijst, noedels en nog veel meer!

Ook is de sterke laag van de verpakking scheurbestendig om uw voedsel veilig te houden.

Ik wil graag Notpla verpakkingen gebruiken

Top! We bieden drie verschillende verpakkingen aan. Deze vindt u op Partner Webshop.

Eco maaltijdbox (700 ml / 11 x 9 x 6,5 cm)

Eco maaltijdbox (1300 ml / 15 x 12 x 6,5 cm)

Eco burgerbox (11 x 11 x 7.3 cm)

*Disclaimer: European Packaging Preferences 2020