9 maart 2023 •

• Leestijd 2 minuten.

Houd uw klanten tevreden met precieze bezorgtijden

Drukte in de keuken legt extra druk op uw medewerkers en kan ertoe leiden dat maaltijdbereiding langer duurt dan verwacht. Dit kan de afhaaltijd van bestellingen van onze Takeaway.com-Brand Ambassadors weer vertragen.

Maar het is belangrijk voor uw restaurant dat u de bestellingen op tijd klaar hebt voor afhalen. Waarom?

Als het eten op tijd klaar is voor afhalen, dan wordt het hoogstwaarschijnlijk ook op tijd bij uw klant geleverd. Precieze levertijden vergroten meer dan de tevredenheid van uw hongerige klanten – u behoudt uw klanten er ook mee.

Zo verbetert u tijdmanagement in uw keuken

Tijdmanagement is essentieel in elke keuken – het helpt u met plannen en beheren van bestellingen, zodat ze op de verwachte levertijd bij uw klanten aankomen.

Om u hiermee te helpen, hebben wij een kleine maar belangrijke aanpassing gedaan aan hoe u uw Takeaway.com-bestellingen accepteert.

Als een bestelling op uw T-Connect/OrderPad of bij Live bestellingen verschijnt, ziet u een voorgestelde bereidingstijd. Bij een grote bestelling of drukte in uw restaurant, kunt u meer tijd toevoegen voor bereiding door op ‘+’ te drukken.

Het is belangrijk dat u de bereidingstijd zo precies mogelijk bevestigt, zodat klanten niet te lang op hun eten moeten wachten.

Als er vertraging is tussen de aankomst van de Brand Ambassador en het moment waarop de bestelling klaar is voor afhalen, zorgt dit voor een vertraging bij uw klanten. Deze vertraging, of wachttijd van de Brand Ambassador, kan een grote impact hebben op alle bezorgtijden. Om klanten tevreden te houden, hebben we dus een nieuwe regel. Vanaf nu mag de wachttijd van de Brand Ambassador maximaal 3 minuten zijn. Lees meer in onze bijgewerkte algemene voorwaarden of neem contact op met uw accountmanager voor advies over tijdmanagement en tips om ervoor te zorgen dat uw eten op tijd bereid is voor afhalen door een Brand Ambassador.

Neem contact op met uw accountmanager voor advies over tijdmanagement en tips over hoe u ervoor zorgt dat uw eten op tijd bereid is voor een Brand Ambassador om af te halen.

Prestatie-informatie die helpt om uw eten op tijd te bezorgen

Voor een duidelijker beeld van de prestaties van uw restaurant, voegen we informatie toe aan uw maandelijkse Performance Dashboard – waaronder uw wachttijd voor Brand Ambassadors.

Met inzicht in deze informatie kunnen we er samen voor zorgen dat we vertragingen terugdringen en eten op tijd bij uw klanten krijgen – zo kunt u profiteren van nog meer tevreden klanten.