5 december 2022 •

• Leestijd 1 minuut.

Beheer verwachtingen en bouw aan loyaliteit met de Courier App

Blije klanten zijn onmisbaar voor elk groeiend bedrijf. Aandacht voor klanttevredenheid zorgt voor meer loyaliteit en nieuwe bestellingen.

De gouden regel voor klanttevredenheid? Een uitzonderlijke klantervaring bieden. Dat betekent ook dat je klanten inzicht geeft in de status van hun bestelling. Gelukkig hebben we dit voor uw restaurant makkelijker gemaakt met onze nieuwe Courier App.

Wat is de Courier App?

De app is speciaal ontworpen voor iedereen die via Takeaway.com levert. Koeriers kunnen de app makkelijk op hun telefoon installeren. Met de Courier App kunt u:

Verwachtingen beheren met realtime updates

  • Klanten kunnen even spieken hoe het met hun bestelling gaat dankzij onze trackertechnology.
  • De app is geïntegreerd met de Food Tracker® en laat de live-locatie van de brand ambassador zien, zodat uw klant precies weet wanneer zijn of haar maaltijd geleverd wordt.

Bouwen aan loyaliteit met heldere communicatie

Brand ambassadors kunnen pushberichten sturen om klanten te informeren dat ze aan de deur staan. Als een brand ambassador het niet kan vinden, is een druk op de knop genoeg om de klant te vragen om de brand ambassador op te wachten bij de ingang van het gebouw. Deze functie helpt levertijden te verminderen.

Deel de Courier App-pagina