23 juni 2022 •

• Leestijd 3 minuten.

7 manieren om uw bedrijf een boost te geven met Takeaway.com

ChBij Takeaway.com is het succes van uw bedrijf onze prioriteit. Daarom hebben we in de afgelopen jaren meer manieren ontwikkeld om u te ondersteunen bij de groei van uw bedrijf. Wilt u weten waar we mee bezig zijn geweest? Hier zijn zeven manieren om te bloeien met Takeaway.com.

1. Trek nieuwe klanten aan met onze grote marketingcampagnes

Wist u dat één derde van de Belgische bevolking vorig jaar bij ons heeft besteld? Onze marketingcampagnes worden door miljoenen mensen gezien – dus als ze denken aan het bestellen van een maaltijd, denken ze aan ons. En dat betekent dat wij u miljoenen hongerige klanten kunnen leveren, via de app of de website.

2. Hogere positie om meer bestellingen te ontvangen

Twee goede manieren om meer bestellingen te ontvangen?

  • Word gezien door meer mensen
  • Zorg dat die mensen blijven terugkomen

Met TopRank kunt u uw positie op de lijst verhogen, waardoor u gemiddeld 20% meer bestellingen krijgt. En het Stempelkaartenprogramma zorgt ervoor dat klanten terug blijven komen bij uw restaurant – dit zorgt voor een toename van 17% in terugkerende klanten.

3. Versterk de kracht van je merk

Google uw restaurant – ziet u die advertentie? Dat is onze marketing die u bovenaan de zoekresultaten heeft gezet. En dat is slechts één van de middelen die we gebruiken om u naamsbekendheid en online aanwezigheid te laten groeien. Voeg daar nog aan toe:

  • Uw gepersonaliseerde minisite op het Takeaway.com platform
  • De kans om te worden opgenomen in onze e-mailmarketing naar Takeaway.com klanten
  • De “Bestel Nu”-knoppen om uw bestaande klanten naar uw pagina op Takeaway.com te trekken

4. Bespaar op uw inkopen met onze Partner Webshop

De Partner Webshop is speciaal ontworpen om u alle benodigdheden voor uw restaurant te bieden, egen een 20% lagere prijs dan de marktprijs.. Met regelmatige aanbiedingen en kortingen, eten en drinken van A-merken, en gratis papieren tasjes en servetten wanneer u gebruik maakt van onze leverdienst – er zijn tal van manieren om te besparen.

En om te helpen voldoen aan de groeiende verwachtingen van uw klanten op het gebied van duurzaamheid, bieden wij ook een breed scala aan verpakkingen en FSC-goedgekeurde producten.

5. Vind slimme leveroplossingen

Wij verfijnen elke stap van het levertraject, zodat uw eten moeiteloos van de keuken naar de klant gaat. Met onze op maat gemaakte, gebruiksvriendelijke software en de Courier App voor onze partners die hun eigen koeriers in dienst hebben. Met deze app kunt u als partner snel uw bestellingen beheren, u leverroutes plannen en uw klanten laten zien waar de koerier is, zo zorgt u ervoor dat uw klanten tijdens het hele traject tevreden blijven.

6. Persoonlijk contact, wanneer u het nodig heeft

Als u gewoon met een persoon wilt spreken, staat er altijd iemand klaar om u te helpen. Voor alledaagse vragen is de klantendienst 7 dagen per week beschikbaar. Bovendien staat uw vaste accountmanager klaar om u advies te geven over hoe u uw bedrijf kunt optimaliseren. Neem gewoon contact met ons op via uw Restaurantportaal.

7. Inzichten binnen handbereik

Via uw Restaurantportaal kunt u elk aspect van uw restaurant beheren. U kunt binnen enkele minuten wijzigingen aanbrengen aan openingstijden en menu. Bovendien krijgt u via slimme analyses inzicht in uw prestaties, zodat u uw bedrijfsstrategie kunt bijsturen en uw omzet en winst kunt verhogen.

Bij Takeaway.com zijn we er om u bij elke stap te ondersteunen. Door uw bedrijf te laten groeien en u de middelen en ondersteuning te geven die u nodig heeft om te bloeien – wij leveren.