18 december 2020 •

• Leestijd 1 minuut.

5 manieren om te zorgen voor een duurzaam restaurant

Duurzaamheid blijft een hot item en de horecasector vorm daarop geen uitzondering. Met de invoering van de nieuwe regelgeving, zoals het verbod op het gebruik van kunststoffen voor eenmalig gebruik in 2021, is het voor restaurants belangrijk om op de hoogte te blijven. Maar waarom zou uw restaurant voor ‘groen’ gaan? Lees verder!

Waarom zou u groen gaan? Omdat ‘groen’ een ander verkoopargument is. Consumenten willen dat bedrijven milieuvriendelijke initiatieven nemen, zodat ze zonder schuldgevoelens kunnen kopen. Dus waarom zou u ze niet helpen?

Om te voldoen aan de eisen van de overheid.

Vanaf 1 januari 2021 wordt alle wegwerpplastic in Europa verboden. Dit is het perfecte moment om te beginnen met het onderzoeken van milieuvriendelijke alternatieven.

Om te besparen!
Energiezuinige voertuigen en apparatuur zijn perfect om gedurende een lange periode geld te besparen in uw restaurant.

Milieuvriendelijke levering.
Met e-bikes bespaart u energie zonder in te boeten aan snelheid. Met een e-bike bent u snel, duurzaam en kunt u ook nog eens jongere koeriers voor gebruiken. Een rijbewijs is niet nodig!

Duurzame verpakkingen
Bezoek onze Partner Webshop en ontdek ons brede aanbod van duurzame en waardevolle duurzame disposables. Ons assortiment is gemaakt van een mix van gerecycleerde en biologisch afbreekbare grondstoffen, en natuurlijke materialen, zoals suikerriet.

Meer manieren om groen te gaan
– Gebruik duurzame ingrediënten
Ga bewust om met uw ingrediënten en gerechten. Er zijn genoeg opties om groenten, vlees en andere ingrediënten in te kopen die duurzaam geteeld of gehouden zijn.

– Zet de temperatuur in uw koelcel lager
Elke graad bespaart 10% op het stroomverbruik. Dus als u de temperatuur verlaagt van 4 naar 6 graden, bespaart u 20%.

– Geef uw apparatuur een energiezuinige upgrade
Moet u uw apparatuur upgraden? Ga voor een energie-efficiënt model om het energieverbruik met maar liefst 60% te verminderen.

Aanbevolen producten