Zijn er andere factoren die bepalen hoe restaurants getoond worden op de lijst?

Zijn er andere factoren die bepalen hoe restaurants getoond worden op de lijst?

Kwaliteit en populariteit zijn belangrijke factoren die de positie van een restaurant op de restaurantlijst beïnvloeden.

Takeaway.com kan een restaurant ook tijdelijk naar een lagere positie verplaatsen wanneer bestellingen niet binnen een redelijk tijdsbestek aan klanten kunnen worden bezorgd. Hiervan kan sprake zijn bij bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden, verkeersdrukte op een bepaalde locatie of een beperkte bezorgcapaciteit. Zowel Takeaway.com als het restaurant zelf kan een restaurant op het platform ook tijdelijk 'sluiten' wanneer het te druk is.

Gesponsorde resultaten
Takeaway.com biedt een betaalde sponsorservice aan met de naam 'TopRank'. Hiermee kunnen restaurants hun zichtbaarheid verbeteren door hoger te scoren in de zoekresultaten van 'Beste match'. Deze verbeterde zichtbaarheid staat in verhouding tot de rangschikking die ze anders zouden hebben op Takeaway.com op basis van de natuurlijke rangschikkingsfactoren.

Een restaurant met vier sterren kan bijvoorbeeld onder een restaurant met drie sterren verschijnen voor klanten die verder weg wonen en hierdoor de zichtbaarheid willen vergroten. Het is ook mogelijk dat een restaurant meer bestellingen wil op een bepaalde dag van de week, en de sponsoring gebruikt voor alleen deze dag.

Hoewel TopRank een geweldig hulpmiddel is voor restaurants, is het primaire doel van ons classificatiesysteem om onze klanten de meest relevante restaurants te laten zien. Restaurants hebben daarom beperkingen bij het verbeteren van hun zichtbaarheid met TopRank. Het zal bijvoorbeeld voor restaurant 150 in de lijst in een buitenwijk te duur zijn om TopRank te gebruiken en de nummer 1 positie voor de hele stad te krijgen.

We beperken ook het aantal plaatsen dat een restaurant kan opschuiven in de lijst. Feedback van klanten blijft hierdoor altijd direct van invloed op de positie in de restaurantlijst. We willen restaurants die uitstekende service bieden belonen en klanten tegelijkertijd de best mogelijke ervaring bieden bij hun restaurantkeuze.

Favorieten
Je kunt restaurants opslaan als 'Favoriet'. Jouw favoriete restaurants verschijnen dan bovenaan de lijst, zodat je ze gemakkelijk kunt vinden.

Testen
Om onze service te controleren en te verbeteren voeren wij af en toe testen en experimenten uit. Dit kan een tijdelijk invloed hebben op de restaurantvolgorde.

Was dit artikel behulpzaam?

Relevante artikelen

Waarom hebben sommige restaurants 'Gesponsord' onder hun naam staan?
Wij bepalen de positie van een restaurant op basis van de gemiddelde beoordeling, de populariteit en de afstand tot de klant. Hoe beter het restaurant scoort op deze drie gebieden,...
Wat zijn de belangrijkste rangschikkingsparameters?
Afstand: De belangrijkste factor is afstand. Bij Takeaway.com geven we voorrang aan restaurants die dichter bij het bezorgadres liggen om de bestellingen op ons platform zo veel mo...
Hoe is de restaurantlijst opgesteld?
De volgorde van restaurants in de restaurantlijst van Takeaway.com is dynamisch en afhankelijk van een groot aantal factoren. Ons doel is om onze klanten restaurants te tonen waar ...
Wat is de status van restaurants welke samenwerken met Takeaway.com?
Takeaway.com biedt een online platform voor het bestellen en bezorgen van voedsel dat meer dan 15.000 professionele restaurants van derden in heel België vermeldt, waar consumenten...
Niet kunnen vinden wat je zocht?