Wat doet Takeaway.com om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen?

Wat doet Takeaway.com om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen?

We nemen de mondiale situatie met betrekking tot COVID-19 zeer serieus. Dit betekent dat de veiligheid van onze klanten, bezorgers en restaurantpartners onze topprioriteit is.

Wij houden ons voortdurend op de hoogte van de situatie in de landen waar we actief zijn en volgen de instructies van lokale gezondheidsautoriteiten op. Hier zijn enkele van de maatregelen die we hebben getroffen:

Contactloze bezorging
Door persoonlijk contact te voorkomen, kunnen we de veiligheid van onze bezorgers en klanten verbeteren. De bezorger plaatst de bezorgtas voor je deur, belt aan en wacht tot je jouw bestelling pakt.

Online betaling
Om onnodig lichamelijk contact te vermijden raden wij je aan om online te betalen.

Opleiding van personeel
In alle landen ontvangen onze bezorgers en medewerkers gezondheids- en veiligheidsinstructies. Ook voorzien wij onze bezorgers, indien nodig, van antibacteriële handdesinfectiemiddelen, lokaal vereiste mondkapjes en desinfecterende sprays.

Takeaway.com eist ook van bezorgers dat ze ervoor zorgen dat je bestelling veilig bij je aankomt. We instrueren hen om je bestelling bij de deur te plaatsen, afstand te nemen en te wachten totdat je het hebt opgehaald. Op deze wijze is je eten nooit onbeheerd. We verzekeren je dat je bestelling hierbij nooit in direct contact met de grond komt.

We raden je aan om je bestelling via de Food Tracker te volgen, zodat je weet wanneer deze arriveert en je de bestelling snel kunt oppakken. Takeaway.com volgt de distributie en het gebruik van hygiënische apparatuur nauwlettend om ervoor te zorgen dat er een constante aanvoer is naar onze hubs en externe bezorgers.

Was dit artikel behulpzaam?
Niet kunnen vinden wat je zocht?