Wat zijn de belangrijkste rangschikkingsparameters?

Wat zijn de belangrijkste rangschikkingsparameters?

Afstand: De belangrijkste factor is afstand. Bij Takeaway.com geven we voorrang aan restaurants die dichter bij het bezorgadres liggen om de bestellingen op ons platform zo veel mogelijk te spreiden over de actieve restaurants. We willen ook dat de wachttijd van een klant kort is en restaurants slechts een paar kilometer hoeven af te leggen om hun maaltijden te bezorgen. Wanneer 'Afhalen' is geselecteerd in plaats van 'Bezorgen', rangschikken we alle restaurants op basis van afstand in de standaardlijst.

Kwaliteit: De kwaliteitsscore is een gemiddelde gebaseerd op de meest recente beoordelingen van onze klanten. Deze beoordelingen betreffen zowel het eten als de bezorging. Aangezien Takeaway.com miljoenen klanten heeft met ieder zijn eigen voorkeur, krijgt de klant op deze wijze een eerlijk beeld van de geleverde kwaliteit. De inhoud van het menu dat een restaurant aanbiedt heeft op zichzelf geen effect op de positie. Indien dit aanbod echter in de smaak valt, kan de positie als gevolg van hogere beoordelingen wel stijgen.

Populariteit: We bepalen populariteit op basis van het aantal recente bestellingen bij een restaurant in vergelijking tot andere restaurants in de omgeving. Ketenrestaurants hebben vaak hogere volumes. Daarnaast kunnen echter ook meer prominente individuele restaurants, bijvoorbeeld in een stadscentrum, hier hoog op scoren. Populaire restaurants hebben doorgaans meer bezorgers in dienst en kunnen hierdoor een groter bezorggebied bedienen en meer bestellingen verwerken. Op basis van hun populariteit plaatsen wij ze iets hoger op de lijst dan restaurants die niet over een dergelijke capaciteit beschikken.

Nieuwe restaurants: Nieuwe restaurants krijgen tijdelijk een betere positie op Takeaway.com omdat ze minder beoordelingen hebben. Om deze restaurants op weg te helpen, krijgen ze een hogere plaatsing voor een korte periode. Nieuwe restaurants zijn te herkennen aan het label 'Nieuw'.

Logistieke efficiëntie: Takeaway.com kan restaurants tijdelijk lager in de lijst plaatsen wanneer bestellingen niet binnen een redelijke termijn aan klanten kunnen worden geleverd als gevolg van capaciteitsproblemen bij het restaurant of onze bezorgdienst. Bovendien kunnen zowel Takeaway.com als het restaurant besluiten om een restaurant op het platform te "sluiten" als het te druk is, in welk geval het niet langer in de restaurantlijst zal verschijnen. Voor ketens met meerdere vestigingen die bij eenzelfde klant kunnen leveren, tonen we eerst de dichtstbijzijnde open vestiging. Andere vestigingen staan altijd lager in de lijst


Gesponsorde resultaten: Takeaway.com biedt betaalde sponsoring aan, waarmee restaurants hun positie kunnen verhogen in de 'Best match' zoekresultaten. Deze verbeterde zichtbaarheid staat in verhouding tot de positie die ze anders op Takeaway.com zouden hebben op basis van de hierboven genoemde rankingfactoren.

Een restaurant met vier sterren kan bijvoorbeeld onder een restaurant met drie sterren verschijnen voor klanten die verder weg wonen en hierdoor nog steeds de zichtbaarheid willen vergroten. Het is ook mogelijk dat een restaurant meer bestellingen wil op een bepaalde dag van de week, en de sponsoring gebruikt voor alleen deze dag.

Hoewel sponsoring een belangrijk hulpmiddel kan zijn voor restaurants, blijft relevantie voor klanten de belangrijkste doelstelling van onze rangschikking. Daarom hebben restaurants beperkingen op het verbeteren van hun positie. Zo zal het bijvoorbeeld te duur zijn voor restaurant #150 in een buitenwijk om gebruik te maken van sponsoring en de nummer 1 positie voor de hele stad te verkrijgen.

We beperken ook het aantal plaatsen dat een restaurant kan opschuiven in de lijst. Op deze wijze zorgen we ervoor dat feedback van klanten altijd invloed blijft houden op hun positie in de rangschikking. We willen restaurants die uitstekende service bieden belonen en klanten tegelijkertijd de best mogelijke ervaring bieden bij hun restaurantkeuze.


Favorieten: Klanten hebben de mogelijkheid om restaurants op te slaan als 'Favoriet'. Deze verschijnen dan hoger in de lijst, zodat klanten ze gemakkelijker kunnen vinden.

Andere factoren: Als de klant filter-, sorteer-, of zoekfuncties gebruikt, zal dit invloed hebben op de volgorde en de soorten restaurants die worden getoond op basis van de gebruikte criteria.

Testen: Om onze service te controleren en te verbeteren voeren wij af en toe testen en experimenten uit. Dit kan een tijdelijk invloed hebben op de restaurantvolgorde.

Was dit artikel behulpzaam?

Relevante artikelen

Waarom hebben sommige restaurants 'Gesponsord' onder hun naam staan?
Wij bepalen de positie van een restaurant op basis van de gemiddelde beoordeling, de populariteit en de afstand tot de klant. Hoe beter het restaurant scoort op deze drie gebieden,...
Zijn er andere factoren die bepalen hoe restaurants getoond worden op de lijst?
Kwaliteit en populariteit zijn belangrijke factoren die de positie van een restaurant op de restaurantlijst beïnvloeden. Takeaway.com kan een restaurant ook tijdelijk naar een lage...
Hoe is de restaurantlijst opgesteld?
De volgorde van restaurants in de restaurantlijst van Takeaway.com is dynamisch en afhankelijk van een groot aantal factoren. Ons doel is om onze klanten restaurants te tonen waar ...
Wat is de status van restaurants welke samenwerken met Takeaway.com?
Takeaway.com biedt een online platform voor het bestellen en bezorgen van voedsel dat meer dan 15.000 professionele restaurants van derden in heel België vermeldt, waar consumenten...
Niet kunnen vinden wat je zocht?