Contactloos bezorgen (Coronavirus)

Bij Takeaway.com nemen wij de wereldwijde ontwikkelingen rondom het Coronavirus zeer serieus

De veiligheid en gezondheid van onze klanten, koeriers en restaurantpartners heeft onze topprioriteit. We monitoren de stiuatie op de voet en volgen de instructies vanuit Sciensano.

Daarnaast bieden wij contactloos leverenaan. Dit betekent dat wij bij iedere, online betaalde, bestelling deze bij jouw deur achterlaten om zodoende persoonlijk contact te voorkomen.

Voor meer informatie over onze coronavirus-maatregelen kun je de FAQ hieronder nalezen.

Hoe werkt contactloos bezorgen?

Als je voor een online betaalmethode kiest, wordt je bestelling geleverd zonder fysiek contact met de koerier. De koerier is gevraagd om de tas voor je deur neer te leggen, aan te bellen en op een afstand te wachten totdat je de bestelling in ontvangst neemt.

Wat als ik contant wil betalen?

We raden je aan om voor een online betaalmethode te kiezen, om fysiek contact met onze koeriers te voorkomen. Zo kunnen wij de risico's voor klant en koerier verlagen.

Wordt mijn bestelling onbeheerd achtergelaten?

Je bestelling wordt nooit onbeheerd achtergelaten. De koeriers is gevraagd om de tas voor je deur neer te leggen, aan te bellen en op een afstand te wachten totdat je de bestelling in ontvangst neemt.

Wat als ik niet wil dat mijn bestelling op de grond wordt gelegd?

We volgen strikte hygiënemaatregelen voor het bezorgen van jouw bestelling. Hierdoor zal jouw maaltijd niet direct in contact komen met de grond. We raden je aan om de bezorging te volgen via de app om te zien wanneer je bestelling precies aankomt en het direct te pakken wanneer er aangebeld wordt. De bezorgers is gevraagd om de bezorgtas voor je deur neer te leggen, aan te bellen en op een afstand te wachten totdat je de bestelling in ontvangst neemt.

Onder welke omstandigheden stoppen jullie met bezorging?

De veiligheid van onze klanten en bezorgers is onze topprioriteit. We volgen de ontwikkelingen op de voet en nemen de aanbevolen voorzorgsmaatregelen die gelden voor de hele samenleving. We volgen de instructies van de autoriteiten en zullen daarnaar handelen indien deze veranderen.

Wat doen jullie en de restaurants om ervoor te zorgen dat koeriers de bestelling veilig leveren?

De veiligheid van onze klanten en koeriers is onze topprioriteit. We hebben al onze koeriers en werknemers voorzien van gezondheids- en veiligheidsvoorschriften. Daarnaast zijn de werknemers specifiek getraind op de juiste preventiemaatregelen. Ook hebben we hygiënische producten onder onze eigen koeriers verspreid, zoals antibacteriële handgel en schoonmaakmiddelen om de tassen dagelijks grondig schoon te maken.