Waar wil je Japans bestellen?
Zoek
Bedoelde je?
Vul je straatnaam en huisnummer in

Japans eten bestellen

Via deze pagina kun je snel online Japans bestellen. Waar je ook bent in België, lekker Japans eten kun je hier altijd vinden. Je kunt bestellen onderweg, met je smartphone, of gewoon van achter je computer, in de gezelligheid van je eigen huis. Niets is namelijk zo vervelend dan lang te moeten wachten op je welverdiende maal. Wij zorgen ervoor dat je bestelling in geen tijd correct behandeld wordt, zonder misverstanden of gedoe. Ben je wat later thuis en heb je echt geen zin meer om te koken? Ben je even te moe van al dat harde werken of heb je gewoon helemaal zin in lekker Aziatisch eten? Wij begrijpen helemaal hoe je je voelt en maken jouw leven graag dat tikkeltje eenvoudiger. Het beste Oosters eten in België? Dat vind je gegarandeerd op onze site. Je bestelling duurt niet langer dan een paar klikken van de muis. Ontdek hieronder ondertussen van welke Japanse gerechten België het meeste houdt en ontmoet een aantal toprestaurants in Gent, Antwerpen en Leuven.

Welk Japans eten is het populairst?

De Japanse keuken is erg rijk. Er wordt veel aandacht besteed aan versheid en seizoengebonden gerechten. Binnen de Japanse cultuur speelt de (vergankelijkheid van de) schoonheid namelijk een belangrijke rol. Japanse chefs tonen dit bijvoorbeeld door hun pure, verse en fijnzinnige keuken, waar je vaak niet alleen je smaakpapillen, maar ook je ogen de kost kunt geven.

Het bekendste voorbeeld, en zeker een van onze populairste gerechten, is sushi. De rijkdom van deze bereidingen is zo groot dat iedereen wel ergens een favoriet vindt. Verder kun je ook ramen eten of sashimi bestellen. Deze verse en rauwe schelpdieren of vissen worden fijngesneden en geserveerd met wasabi, sojasaus, ponzu of gember. Vaak worden versieringen aangebracht met nori, shiso of daikonradijzen.

Ook verder bevat de Japanse keuken een enorme diversiteit. Vaak kun je tijdens hetzelfde maal vele verschillende ontdekkingen doen, zoals bij Teriyaki gerechten. Dit is een techniek waarbij vlees of vis gesneden en gemarineerd gebakken wordt, en zo een typische glans krijgt ('teri'). Elke typische bereiding of kooktechniek brengt zo ook altijd weer een verrassing. Een goed voorbeeld zijn hier de Gyoza gerechten, die geserveerd worden met verschillende dipsauzen (bijvoorbeeld van pindanoten).

Waar kun je Japans bestellen?

Er zijn verrassend veel Japanse restaurant. Zoek je een Japans restaurant, dan kan het best moeilijk zijn om te kiezen. Daarom selecteerden we hieronder een aantal van onze favorieten uit Gent, Antwerpen en Leuven. Maar uiteraard zijn dat niet de enige steden of gemeenten waar je onze restaurants kunt vinden. Waar je ook bent in België, op onze site is je favoriete Japanner nooit ver weg. Typ gewoon je postcode in in onze zoekmachine en wij doen de rest.

De grootste Japanse restaurants in België zijn Sushi Shop, Côté Sushi en Sushi King. Hieronder volgen enkele locale sushibars.

Japanse restaurants Gent

  1. Ocean Sushi Gent
  2. Ikura Sushi

In Gent vind je heel wat prima Japanse restaurants. Het bekendste blijft allicht wel de Ocean Shushi Noodles Bar. Als je even meer tijd hebt, kun je er ook ter plaatse eten, in een leuk kader. Maar ook als Take Away heeft dit restaurant een uitstekende reputatie. Probeer zeker eens de rolls van de chef.

Japanse restaurants Antwerpen

  1. Kioku
  2. Sushi Palace
  3. Ocean Sushi Antwerpen

Net als Gent is ook Antwerpen rijk aan prima Japanse huizen. In onze topdrie vind je alvast Kioku en Sushi Palace terug. Ook in Antwerpen heb je overigens een Ocean Sushi Noodles bar, meer bepaald in Mortsel.

Japanse restaurants Leuven

  1. New Sushi Palace & Thai Bangkok
  2. Sushi Leuven
  3. Saki

Als studentenstad bij uitstek kan de Japanse keuken in Leuven uiteraard niet ontbreken, als gezond en voedzaam alternatief. Onze favorieten geven een goede inleiding in het aanbod: New Sushi Palace, Sushi Leuven en Saki zullen je stuk voor stuk weten te overtuigen van de schoonheid en de smaak van de Japanse keuken.