Takeaway.com gaat bezorgmarkt vergroenen

BRUSSEL, 23-06-2017 — Takeaway.com gaat extra investeren in elektrische vervoersmiddelen. Het streven is om binnen twee jaar minimaal de helft van alle maaltijden in België groen te bezorgen. Het gaat daarmee om bijna 20 miljoen bezorgingen per jaar.

Takeaway.com biedt de bij haar aangesloten bezorgrestaurants aan benzinebrommers op voor hen gunstige wijze te vervangen door groene transportmiddelen, zoals elektrische fietsen en scooters. Vorig jaar verving Takeaway.com al alle vervoersmiddelen van haar eigen bezorgdienst door elektrische fietsen, hetgeen vooral in Brussel en Antwerpen in het straatbeeld is te zien. Het bedrijf streeft ernaar binnen twee jaar op zijn minst de helft van de ‘bezorgbewegingen’ in België uit te laten voeren met milieuvriendelijke transportmiddelen. Dit heeft daarom tevens invloed op bestellingen die niet via het platform worden geplaatst, aangezien ook deze, voornamelijk telefonische, bestellingen op elektrische fietsen zullen worden bezorgd.

Directeur Jitse Groen: “We vinden het belangrijk onze schaal in te zetten om ons steentje bij te dragen aan de vergroening van België. Wij geloven bovendien dat een neveneffect zal zijn dat de binnensteden stiller en veiliger zullen worden.”

In België zijn er ongeveer 2.000 bezorgrestaurants aangesloten bij Takeaway.com. Uit intern onderzoek van het bedrijf blijkt dat restaurants gemiddeld circa 2,8 voertuigen voor bezorging inzetten. In België alleen gaat dit dus al om zo’n 5.600 voertuigen, waarvan slechts een klein gedeelte momenteel elektrisch is.

Comments