Stempelkaarten van Takeaway.com

Bestel jij altijd jouw eten bij hetzelfde restaurant? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Al onze bezorgrestaurants hebben nu de mogelijkheid om hun vaste klanten te belonen. Bij iedere bestelling bij het restaurant ontvang je een virtuele stempel. Bij 5 bestellingen is je digitale ‘stempelkaart’ vol en kun je deze inwisselen voor korting op je volgende bestelling. Hoeveel korting? 10% van het totaalbedrag van je laatste 5 bestellingen!

Het mooiste van dit verhaal? Je hoeft niets meer of minder te doen dan klant te blijven van jouw favoriete restaurant. Zodra jouw stempelkaart vol is, rekenen wij de korting voor je uit en ontvang je een mailtje. Heb je een volle stempelkaart? Dan krijg je van ons jouw persoonlijke vouchercode toegestuurd. Simpel, toch?

De spelregels

Natuurlijk zijn er een aantal spelregels aan de Takeaway.com-stempelkaarten verbonden. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

– Je kunt bij alle bezorgrestaurants bestellen die meedoen met het stempelkaartenprogramma, mits je jezelf hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.
– Een ontvangen stempel wordt altijd 24 uur na een succesvolle bestelling geactiveerd.
– Zodra je 5 stempels hebt verzameld, is je kaart vol en kun je deze inwisselen bij het bezorgrestaurant waarbij je ze hebt gespaard.
– Na het inwisselen ontvang je binnen 24 uur een e-mail met vouchercode. Deze kun je dan bij je volgende bestelling gebruiken.
– Je krijgt 10% van het totaalbedrag van de 5 stempels (dus je krijgt € 10,- korting op je 6ᵉ bestelling als je 5 keer voor € 20,- hebt besteld).
– Ook als je je stempelkaartvoucher inwisselt, moet het minimum bestelbedrag worden behaald. Is dit niet het geval, dan kan de bestelling niet doorgaan.
– Je spaart ook stempels als je contant betaalt, maar om je virtuele stempelkaart in te wisselen, moet je de bestelling die daarbij hoort online betalen.
– Ook als je een al volle stempelkaart hebt, kun je gewoon nog doorsparen. Mocht je dus voor een bezorgrestaurant meerdere volle stempelkaarten hebben, dan kun je kiezen welke je wilt inwisselen.
– Je kunt stempelkaarten niet combineren met andere aanbiedingen. (Ook krijg je geen stempel voor een bestelling waarvoor je al korting hebt ontvangen.)
– Als je bij een bezorgrestaurant bestelt dat een aanbieding heeft, dan kun je kiezen of je gaat voor een stempel of toch de korting.
– Stempels en stempelkaarten zijn niet overdraagbaar op andere personen of bezorgrestaurants.
– Een volle stempelkaart moet binnen 3 maanden worden ingewisseld. Daarna loopt de kaart af en kan deze niet meer worden gebruikt.

De stempelkaarten zijn een loyaliteitsbonus, die individuele, bij Takeaway.com geregistreerde bezorgrestaurants aan hun klanten verlenen. Daarom mag de eigenaar van een restaurant zelf beslissen of, en hoe lang hij dit stempelkaartenprogramma aanbiedt.

Besluit de eigenaar van een bezorgrestaurant om het stempelkaartenprogramma stop te zetten, dan heb je nog 6 maanden om de begonnen stempelkaart te vullen en in te wisselen. Maar mocht een bezorgrestaurant de samenwerking met Takeaway.com stopzetten, dan komen alle stempels die je bij dit restaurant hebt gespaard, te vervallen.

Mocht je – nadat je deze informatie gelezen hebt – toch nog met vragen zitten, neem dan gerust contact op met onze klantenservice: be@takeaway.com.

Comments