Hoe schrijf je een leuke én nuttige review?

Een goed geschreven review kan je helpen om verborgen pareltjes in jouw buurt te ontdekken, die je anders waarschijnlijk over het hoofd had gezien. Zonder het door te hebben, rekenen we op reviews van anderen voor allerlei dingen. Van vakanties tot magnetrons en restaurants. We baseren onze beslissingen op de mening van anderen.

Helaas komen we ook wel eens reviews tegen die zo nuttig zijn al een vork bij je soepje. Twee-letter-lange reviews, eindeloze boekstukken, veel te emotionele reviews, etc. Dus, hoe schrijf je nou een nuttige, aangrijpende beoordeling voor je mede-fijnproevers? Het is eigenlijk best eenvoudig. Volg deze simpele tips en je bent in een mum van tijd een echte pro!

De basis

Laten we bij het begin beginnen. Leg kort even uit waarom je juist dit restaurant hebt gekozen en hoe laat je hebt besteld. Het is vaak ook interessant voor anderen om te weten hoe de levering was. Zo geef je de lezer een perfect voorproefje van je algemene ervaring.

Het zit ‘m in de details

Nu is het tijd om echt in de details te duiken. Beschrijf bijvoorbeeld hoe het eten was over het algemeen, wat je vond van de kruiden, textuur, presentatie, etc. Schrijf hier vooral met veel beschrijvende woorden en vermijd vage termen zoals “goed” en “slecht”, want daar worden we niet veel wijzer van. We bedoelen nou niet dat je een heel boekwerk hoeft te gaan schrijven, juist niet! Een kort en bondige review is het doel. Vergeet trouwens niet de tekst even na te lezen voordat je hem opstuurt!

Eind goed, al goed

Tenslotte is het belangrijk om je review goed af te sluiten. Schrijf een superduidelijke samenvatting van waarom je denkt dat anderen hier moeten bestellen (of niet).

Pro Tip

Wacht niet te lang! Schrijf je review terwijl de ervaring nog vers in je geheugen zit, bijvoorbeeld wanneer je lekker op de bank aan het uitbuiken bent ;).

Comments