Halloween special: gerechten met pompoen

Het is herfst en Halloween seizoen: twee goede redenen om eens wat gerechten met pompoen op een rij te zetten. En wat kun je toch veel maken met pompoen! Denk aan pompoensoep, pompoencurry, pompoen-empanadas en nog veel meer. Ben je nu bang dat je uren in de keuken moet gaan staan? Geen zorgen, want daar zijn wij voor! Dus zet Halloween kostuum maar klaar en bestel jouw favoriete halloweengerechten gewoon online via Takeaway.com.

Gerechten met pompoen

Pizza met pompoen

pizza met pompoen - kleiner

Bij Pepino in Nieuwpoort vind je de pompizza (pizza met pompoen). Dit is een unieke pizza die bestaat uit pompoen, spekjes, honing en een topping naar keuze.  En ja, hij klinkt net zo bijzonder als dat ‘ie smaakt! Baskent in Peer heeft er een andere interpretatie van bedacht. Hier krijg je een volkoren pizza met pompoen, tomaat, aubergine, kaas en broccoli. Zeker het proberen waard!

Dessert met pompoen

Kabak tatlısı is een Turks dessert met heerlijke, gekookte pompoen. Het is lekker zoet , mooi oranje en wordt vaak geserveerd met walnoten. Het ideale gerecht voor Halloween dus! Je vindt dit dessert bijvoorbeeld bij Ziyade Pide & Kebab in Anderlecht.

Pompoensushi

Ja, je leest het goed! Pompoen is zélfs lekker met sushi. Bij Daisuki Suhsi, net over de grens in Maastricht, kun je de sushi futo maki bestellen. Dit is een dikke sushirol met krab, ei, zalm, gele peen en natuurlijk pompoen, die er een romige tint aan geeft.

 

Trek gekregen? Bestel nu

 

Pompoensoep

pompoensoep-uit-pompoen - kleiner

Soep is altijd lekker, maar vooral in de koudere maanden van het jaar. Pompoensoep geeft je een goede vitamine- en energieboost. Zo kom jij fluitend de herfst door! Vind dit heerlijke gerecht bij onder andere bij Cheekofte & Wraps in Leuven en Chicken at Home in Londerzeel.

Curry met pompoen

Curry kun je in alle seizoenen eten: lente, zomer, herfst en winter. Natuurlijk eet je dit dan wel altijd met seizoensgroenten. In de herfst is het bijvoorbeeld lekker om curry met pompoen en basilicum te eten. Smul hier bijvoorbeeld van bij Nimmanhaemin in Antwerpen!

Pompoen-empanada’s

Je kunt pompoen ook verwerken in empanada’s, zoals je bij Tota in Antwerpen vindt.  Empanada’s zijn gevulde deeghapjes die veel in Spanje, Portugal en Zuid-Amerika worden gegeten. Ze zijn angstaanjagend lekker en perfect voor Halloween!

 

Trek gekregen? Bestel nu

 

Toch geen trek in pompoen, maar wel in iets warms, gezonds en lekkers? Lees dan snel ons artikel over de ultieme herfstgerechten!

Eet smakelijk!

Comments