Pumpkin soup

Ultieme herfstgerechten: warm, gezond en heerlijk!

De zomer is nu officieel voorbij *pinkt een traantje weg* en de kou komt er langzaam maar zeker aan. Maar, niet getreurd, elk seizoen heeft zijn eigen schoonheid. De herfst brengt bijvoorbeeld vele heerlijke seizoensgebonden gerechten met zich mee. Deze zijn niet alleen super lekker en kleurrijk, maar ze voorkomen ook dat je ziek wordt door je immuunsysteem een handje te helpen tijdens de koude (en waarschijnlijk regenachtige) dagen. Vooral knolgroenten worden vaak gebruikt om gezonde gerechten te bereiden, die kunnen variëren van warme soepen tot heerlijke ovenschotels met lekker veel groente en gesmolten kaas.

De meeste ingrediënten voor typische herfstgerechten zijn de rest van het jaar zeldzaam. Dus, vergeet er niet van te genieten voordat ze weg zijn! Met de volgende gerechten ben je goed voorbereid op het meest gevarieerde seizoen van het jaar.

 

Vitamine bom: kippensoep

De herfst is natuurlijk het ultieme soepseizoen.  Met name kippensoep is een goed idee, omdat het vol met vitamientjes zit die je lichaam hard nodig heeft. Vooral met de temperaturen die zo schommelen, is het belangrijk om je immuunsysteem sterk te houden. Probeer bijvoorbeeld een verse Pho Ga soep bij Pho Pho (Brussel) of een exotische Thom Kha Kai  bij Bangkok Thai by Sawadee (Zaventem) met champignons, kokosmelk en koriander.

 

Klassieker: Pompoensoep

Je kunt er niet omheen… op straat, in de supermarkt en in gerechten staat de herfst gelijk aan pompoenen!  Je vindt ze vooral terug in romige soepjes, vaak in combinatie met wortel, aardappel of knoflook.  Ga bijvoorbeeld voor een pompoen-kokossoep bij Chicken @ Home (Londerzeel), waar je overigens ook nog eens stempels kunt sparen! Of, probeer een romige pompoensoep met chilli bij Cheekofte (Leuven). Lekker én gezond!

Pumpkin soup

Say cheese: Gratins

Warme, gesmolten kaas is bij ons altijd welkom. Vooral in een lekkere ovenschotel met verse groenten! Er zijn oneindig veel vartiaties mogelijk, van aardappelen tot spinazie. Enkele favoriete van ons zijn de Moussaka bij Le Parthenon (Anderlecht) met aubergines, gehakt en kaas, en de gegratineerde gnocci bij Ricotta & Parmesan (Brussel).

 

Krijg je geen genoeg van gezonde gerechten? Dan zul je ons artikel over gefermenteerd eten geweldig vinden! Of vind al je favoriete gezonde gerechten op Takeaway.com.

Comments