Hoe schrijf je een leuke én nuttige beoordeling?

Een goed geschreven beoordeling kan je helpen om verborgen pareltjes in jouw buurt te ontdekken, die je anders waarschijnlijk over het hoofd had gezien. Zonder het door te hebben, rekenen we op beoordelingen van anderen voor allerlei dingen. Van vakanties tot magnetrons en restaurants. We baseren onze beslissingen op de mening van anderen.

Helaas komen we ook wel eens beoordelingen tegen die zo nuttig zijn al een vork bij je soepje. Twee-letter-lange beoordelingen, eindeloze boekstukken, veel te emotionele beoordelingen, etc. Dus, hoe schrijf je nou een nuttige, aangrijpende beoordeling voor je mede-fijnproevers? Het is eigenlijk best eenvoudig. Volg deze simpele tips en je bent in een mum van tijd een echte pro!

De basis

Laten we bij het begin beginnen. Leg kort even uit waarom je juist dit restaurant hebt gekozen en hoe laat je hebt besteld. Het is vaak ook interessant voor anderen om te weten hoe de levering was. Zo geef je de lezer een perfect voorproefje van je algemene ervaring.

Het zit ‘m in de details

Nu is het tijd om echt in de details te duiken. Beschrijf bijvoorbeeld hoe het eten was over het algemeen, wat je vond van de kruiden, textuur, presentatie, etc. Schrijf hier vooral met veel beschrijvende woorden en vermijd vage termen zoals “goed” en “slecht”, want daar worden we niet veel wijzer van. We bedoelen nou niet dat je een heel boekwerk hoeft te gaan schrijven, juist niet! Een kort en bondige beoordeling is het doel. Vergeet trouwens niet de tekst even na te lezen voordat je hem opstuurt!

Eind goed, al goed

Tenslotte is het belangrijk om je beoordeling goed af te sluiten. Schrijf een superduidelijke samenvatting van waarom je denkt dat anderen hier moeten bestellen (of niet).

Pro Tip

Wacht niet te lang! Schrijf je beoordeling terwijl de ervaring nog vers in je geheugen zit, bijvoorbeeld wanneer je lekker op de bank aan het uitbuiken bent ;).

Comments