Hvordan rangeres søgeresultaterne?

Rækkefølgen af partnere på vores platform er underlagt en bred vifte af faktorer, der interagerer på en dynamisk måde. Vores mål er at vise vores kunder de virksomheder, som de sandsynligvis vil bestille fra, på en måde der er retfærdig for virksomheder, der er tilknyttet vores platform, samtidig med at vi optimerer for en fantastisk bestillingsoplevelse.

Standardrækkefølgen, vi opfører vores virksomheder i, er det, vi henviser til som 'Bedste Match', som bruger et pointbaseret system. Parametrene, som beskrevet nedenfor, tildeles alle en vis mængde point til hver virksomheds samlede pointantal. Søgeresultaterne vises derefter i faldende rækkefølge, hvor virksomheden med flest point vises først. 

Da parametrene interagerer på en dynamisk måde, kan naboer se forskellige resultater, og der kan også være forskelle i søgeresultaterne på forskellige tidspunkter af dagen. Derudover kan vores kunder bruge filtre til at gøre deres valg mere specifikt, for eksempel ved kun at vise visse køkkentyper. Kunder kan også bruge de tilgængelige sorteringsmuligheder, der vil tillade kunderne at sortere deres resultater efter valgte kriterier, såsom leveringsgebyrer. Filter og sorteringsmuligheder påvirker rækkefølgen og typerne af virksomheder, der vises for en bestemt kunde, baseret på hvor godt disse virksomheder opfylder de gældende filtrerings-, sorterings- eller søgekriterier for den kunde. Vi stræber altid efter at vise de mest relevante virksomheder for vores kunder, da smag trods alt varierer!

Følgende hovedparametre påvirker, hvordan vores 'Bedste Match'-liste er sorteret:

Organisk Afstand - Det vigtigste rangeringsparameter er afstand, som er baseret på den angivne leveringsadresse og virksomhedens placering. Vi prioriterer virksomheder, der er tættest på kundens leveringsadresse for at sikre korte ventetider og for at chauffører kun behøver at køre få kilometer for levering. Samtidig, hvor der er flere virksomheder, der opererer i samme område, bliver afstanden mindre vigtig for at bestemme rækkefølgen af de viste søgeresultater. I denne situation vil alle disse virksomheder sandsynligvis have det samme eller lignende antal point baseret på Afstandsparameteret, så de andre parametre skaber forskellen. Når der vælges 'afhentning' i stedet for 'Levering', sorterer vi alle virksomheder baseret på afstand.

 Logistisk Effektivitet  - Vi kan midlertidigt flytte virksomheder ned på listen, hvis vi ved, at deres ordrer sandsynligvis ikke vil blive leveret til kunderne inden for en rimelig tidsramme. Dette kan skyldes kapacitetsproblemer hos virksomheden eller vores leveringstjenester eller under ekstreme vejrforhold. Derudover kan både vi eller den relevante virksomhed beslutte midlertidigt at "lukke" en virksomhed på platformen, hvis den er for travl. Dette betyder, at virksomheden midlertidigt vil forsvinde fra søgeresultaterne. For kædevirksomheder med flere placeringer, der leverer til en kundes placering, viser vi den nærmeste åbne placering først og flytter de andre placeringer længere ned på listen. Vi gør dette for at sikre, at vi kan tilbyde kunderne et bredt udvalg af valgmuligheder.

Nye virksomheder  - Nye virksomheder modtager midlertidigt en forbedret position i søgeresultaterne. For at hjælpe disse virksomheder med at komme i gang, får de en højere position i en kort periode, fordi de har færre anmeldelser. Vi angiver nye virksomheder med mærket 'Ny'. 

Bedømmelser  - En virksomheds bedømmelse påvirker deres position i søgeresultaterne. Bedømmelsen er angivet ved siden af virksomhedens profil på vores platform og måles ved angivelse af stjerner, hvor 5 stjerner er den højeste bedømmelse. Bedømmelsen er en måling af vores kunders gennemsnitlige anmeldelser af deres ordrer og leverancer. Indholdet eller karakteristika ved en virksomheds tilbud vil ikke i sig selv have en effekt på virksomhedens position på platformen, men det kunne påvirke dens kvalitetsscore på grund af bedre anmeldelser.

Mest populære - Vi bestemmer en virksomheds popularitet ud fra antallet af nylige ordrer, der er behandlet af en virksomhed i forhold til andre virksomheder i det område. Populære virksomheder har tendens til at ansætte mere leveringspersonale og kan derfor typisk dække et større leveringsområde og levere flere ordrer. Baseret på deres popularitet modtager disse virksomheder flere point end virksomheder, der ikke har denne kapacitet.

Andet - Udover de vigtigste rangeringsparametre som er forklaret ovenfor, er der andre parametre eller omstændigheder, der påvirker sorteringen. For eksempel har kunderne mulighed for at gemme virksomheder som 'Favorit', hvilket får disse virksomheder til at fremstå højere oppe i søgeresultaterne for den specifikke kunde.

Desuden kan vi fra tid til anden udføre tests eller eksperimenter for at overvåge og forbedre vores service, og disse kan have indflydelse på søgeresultaterne.

Sponsorering

Sponsorerings services  - Ud over de point, der tildeles virksomheder baseret på de organiske rangeringsparametre, tilbyder vi sponsorerings services til vores virksomheder mod betaling eller andre kommercielle fordele. Hvor det er aktiveret, tilføjer denne sponsorerings service yderligere point for at forbedre en virksomheds position i søgeresultaterne. Effekten af disse sponsorerings services afhænger i høj grad af, hvordan hver virksomhed bruger tjenesten. For eksempel, hvor der er mange restauranter, der opererer i samme område, kan restauranter bruge tjenesten til at forbedre deres positioner og skille sig ud. Virksomheder er dog begrænset i graden, de kan forbedre deres position i søgeresultaterne, da antallet af yderligere point, der kan tildeles, er begrænset. Vi ønsker at sikre, at selv når virksomheder bruger vores sponsorerede tjenester, vil de andre rangeringsparametre opretholde deres indflydelse på en virksomheds position i søgeresultaterne. Partnere, der bruger sponsorerings servicen, kan genkendes via det "sponsoreret" mærke, der vises på deres opslag.

Var denne artikel til hjælp?

Relaterede artikler

Hvad er status på restauranter og butikker, der er er opført på Takeaway.com?
Takeaway.com leverer en online bestillings- og leveringsplatform med mere end 15.000 restauranter og butikker med professionelle tredjeparts restauranter og butikker over hele Belg...
Hvorfor har nogle “Sponsoreret” stående under deres navn?
Vi bestemmer typisk, hvordan en restaurant eller butik rangerer efter afstanden fra kunden, kvaliteten af anmeldelserne og populariteten. Jo højere restauranten eller butikken scor...
Kunne du ikke finde det, som du ledte efter?