Какви са основните параметри за класиране?

Какви са основните параметри за класиране?

Разстояние: Най-важният фактор в класацията е разстояние. В Takeaway.com даваме приоритет на местата, които са най-близо до адреса за доставка, за да разпределим максимално поръчките от нашата платформа между активните заведения и магазини. Също така искаме да гарантираме, че времето за изчакване на клиента е кратко и куриерите трябва да пътуват само няколко километра, когато доставят поръчки. Когато е избрано „Вземане“ вместо „Доставка“, ние класираме всички заведения и магазини въз основа на разстоянието в списъка по подразбиране.

Качество: Оценката на качеството е показател, основан на средната обратна връзка от клиентите чрез техните най-скорошни оценки на поръчка и доставка. Така се вижда справедлив образ на качеството на доставка, защото Takeaway.com има милиони клиенти, всички с различни предпочитания. Моля да имаш предвид, че съдържанието или особеностите на менюто на определено заведение или магазин няма да повлияят на неговата позиция на нашата платформа сами по себе си, но могат да повлияят на оценката на качеството поради по-добри отзиви.

Популярност: Ние определяме популярността по броя от скорошни поръчки, обработени от бизнеса в сравнение с други бизнеси в тази зона. Докато това е приложимо главно за веригите, също може да бъде приложимо за по-големите заведения или магазини в центъра на града. „Популярните места“ също така имат тенденцията да наемат повече персонал за доставка и следователно обикновено могат да покрият по-голяма зона за доставка и по-голям брой поръчки. На базата на тяхната популярност, ние ги поставяме на по-високо място в списъка от заведения или магазини, които нямат такъв капацитет.

Нови заведения: Новите бизнеси временно получават подобрена позиция на Takeaway.com, защото имат по-малко отзиви. За да се помогне на тези обекти да започнат, те получават по-високо място за кратък период от време (обикновено за една седмица). Ние обозначаваме новите бизнеси с етикета „Нов“.

Логистична ефективност: Takeaway.com може временно да премести заведения или магазини надолу в списъка, ако знаем, че техните поръчки е малко вероятно да бъдат доставени на клиентите в рамките на разумен период от време поради проблеми с капацитета на бизнеса или нашите услуги за доставка. Освен това както Takeaway.com, така и заведението или магазинът могат да решат да „затворят“ бизнес на платформата, ако е твърде зает, в който случай той вече няма да се показва в бизнес списъка. За вериги с множество заведения или магазини, които доставят до местоположението на клиента, първо показваме най-близкия отворен клон и преместваме по-отдалечените обекти надолу в списъка.

Спонсорирани резултати: Takeaway.com предлага платена услуга за спонсорство, позволяваща на фирмите да подобрят видимостта си в платформата, като издигнат своя ранг в резултатите от търсенето за „Най-добро съвпадение“. Тази по-добра видимост е пропорционална на класирането, което иначе биха получили на Takeaway.com въз основа на факторите за класиране, изброени по-горе.

Например, заведение с качество 4 звезди може да се появи под заведение с 3 звезди, ако клиентът е по-далеч, така че това заведение може да пожелае да повиши своята видимост. Също така е възможно заведение или магазин да иска повече поръчки в определен ден от седмицата и да използва спонсорираните услуги, за да увеличи поръчките за този ден.

Въпреки че нашите спонсорирани услуги са важни инструменти за бизнеса, уместността им за клиентите продължава да бъде една от основните цели зад нашето класиране. За да се гарантира, че резултатите остават уместни за клиентите, заведенията и магазините имат ограничения за подобряване на тяхната видимост. Например, ще бъде твърде скъпо за бизнес номер 150 в далечно предградие да използва нашите спонсорирани услуги и да получи позиция номер 1 за целия град.

Също така ограничаваме броя места, с които може да се придвижи обект в списъка, за да гарантираме, че дори и когато заведенията и магазините използват спонсорираните услуги, обратната връзка от клиента винаги директно ще повлияе на тяхната позиция в списъка с бизнеси. Искаме да възнаградим заведенията и магазините, които предоставят отлично обслужване на клиентите, като предлагаме на клиентите най-доброто възможно преживяване за поръчване.


Любими: Клиентите имат възможност да запазват обекти като „Любими“. Тези обекти ще се показват по-високо в списъка, за да могат клиентите да ги намират по-лесно.

Други фактори: Освен това, ако се прави филтриране, сортиране или търсене, това ще се отрази на реда и типовете заведения и магазини, показани въз основа на това, доколко тези заведения и магазини са приложими към критериите за филтриране, сортиране или търсене.

Тестване: От време на време може да провеждаме тестове или експерименти, за да наблюдаваме и подобряваме нашата услуга, което може временно да повлияе подредбата на заведения и магазини.

Беше ли полезна статията?

Свързани статии

Какъв е статута на заведенията и магазините, изброени на Takeaway.com?
Takeaway.com предоставя онлайн платформа за поръчки и доставка, в която има повече от 15 000 професионални заведения и магазини трети страни в цяла België, където потребителите мог...
Защо някои обекти имат надпис „спонсориран“ под имената им?
Обикновено, определяме класирането на заведение или магазин по разстоянието му от клиента, качество от отзиви и популярност. Колкото по-висока оценка има заведението или магазинът ...
Има ли други фактори, които влияят върху подреждането на заведенията и магазините в списъка?
Hякои фактори, като качество или популярност, могат временно да повлияят на позицията на заведение или магазин в списъка. Takeaway.com може също така да премести заведение или ма...
Как е организиран списъкът с обекти?
Редът на фирмите в бизнес списъка на {brand Name} е динамичен и зависи от голямо разнообразие от фактори. Нашата цел е да покажем на нашите клиенти заведения и магазини, от които е...
Не намерихте това, което търсихте?