Mijn account

Hoe kan ik een account aanmaken?

Bij het afronden van je bestelling in stap 4, kan je onderaan je bestelgegevens direct een account aanmaken. Voer hier je een wachtwoord in en de bevestiging van je wachtwoord. Aan het door jou ingevoerde e-mailadres is direct het account gekoppeld. Je bent direct ingelogd.

Het aanmaken van een account is niet verplicht. Je kan altijd bestellen zonder een account of zonder in te loggen.
Aan een account zijn echter vele voordelen gekoppeld, lees 'Wat zijn de voordelen van een account?'

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Heb je al een account aangemaakt, maar ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan op 'Inloggen' rechtsboven in je browser. Vervolgens klik je op 'Wachtwoord vergeten'. Geef hier je e-mailadres in en je ontvangt een e-mail met daarin de mogelijkheid een nieuw wachtwoord in te stellen.

Hoe werkt een eigen account?

Wanneer je inlogt, krijg je de vraag of je naar je account wil gaan of op dezelfde pagina wil blijven. Hierdoor wordt je bestelproces niet onnodig onderbroken. Als je bestelt en je bent ingelogd, dan worden restaurants die je als favoriet markeert en de bestelling die je plaatst direct opgeslagen. Om naar je account te gaan klik je rechtsboven in je browser op 'Mijn account'.

In je account kan je, naast het wijzigen van je gegevens en wachtwoord, snel naar je favoriete restaurants. Ook kan je altijd je bestelgeschiedenis inzien en kan je zelfs meerdere adressen toevoegen. Handig voor als je vaak op verschillende locaties eten bestelt: thuis, op het werk, bij vrienden,...

Wat zijn de voordelen van een account?

Het aanmaken van een account is niet verplicht, maar wel heel handig. De voordelen van een account op een rijtje:

• Altijd overzichtelijk je bestelgeschiedenis bekijken.

• Inzicht in de beoordelingen die je hebt geplaatst en de mogelijkheid om nog een beoordeling te plaatsen als je dat niet gedaan hebt.

• Meerdere adressen toevoegen, waardoor je snel de door jouw gewenste bezorglocatie kan kiezen. Handig voor als je ook wel eens eten bestelt op je werk, bij je ouders of bij vrienden thuis bijvoorbeeld.

• Een compleet overzicht van je favoriete restaurants. Zo kan je nog sneller bij je favoriete restaurant bestellen.

• Natuurlijk kan je in je account altijd je persoonsgegevens en wachtwoord wijzigen.

Moet ik een account aanmaken om te bestellen?

Nee, als je eten wilt bestellen op Takeaway.com hoef je nooit verplicht een account aan te maken. Online eten bestellen moet volgens ons makkelijk en laagdrempelig zijn. Als je dus geen behoefte hebt aan een account, kan je altijd gewoon een bestelling plaatsen.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Als je je account bij Takeaway.com wilt verwijderen, neem dan contact op met onze klantenservice. Om je account te verwijderen hebben wij de volgende gegevens van je nodig: je voor- en familienaam en het e-mailadres waaraan het account gekoppeld is.