Levering

Wat gebeurt er na het plaatsen van mijn bestelling?

De bestelling komt binnen in ons managementsysteem en wordt direct doorgestuurd naar het bezorgrestaurant. Binnen enkele seconden ontvangt het bezorgrestaurant de bestelling via onze computersoftware T-Connect of via één van onze andere automatische verbindingsmethodes. Mocht het restaurant geen werkende automatische verbinding (blijken te) hebben, dan wordt jouw bestelling binnen zo kort mogelijke tijd telefonisch aan hen doorgegeven door ons callcenter. Op deze manier heb je altijd zekerheid dat je bestelling aankomt.

Nadat jouw bestelling bij het restaurant is aangekomen, zal het zich ontfermen over de bereiding en levering ervan. Takeaway.com draagt alleen verantwoordelijkheid voor het doorsturen van je bestelling naar het bezorgrestaurant, niet voor de uiteindelijk uitvoering (service, kwaliteit en levering) ervan.

Mocht blijken dat het restaurant gesloten is en dat dit niet tijdig aan ons is doorgegeven, dan zal Takeaway.com je zo snel mogelijk op de hoogte stellen van de annulering van je bestelling. Wij zullen altijd eerst proberen om je telefonisch te bereiken, maar mochten we je niet kunnen bereiken dan ontvang je een bericht via e-mail.

Wat is de levertermijn van mijn bestelling?

Gemiddeld duurt het 45-60 minuten voordat de bestelling bij je geleverd wordt. De levertermijn kan verschillen per restaurant en is eveneens afhankelijk van de drukte bij het restaurant. Zo kan de levertermijn op zondagen uitlopen, aangezien dit voor restaurants de drukste dag is.

Je kan echter ook vooraf bestellen (op de dag zelf) en aangeven rond welk uur je je bestelling wenst te ontvangen. Dit geeft het restaurant wat meer tijd om de levering van je bestelling in te plannen en voor te bereiden. Je kan het gewenste levertijdstip kiezen bij het afronden van je bestelling en het gekozen uur is altijd terug te vinden in je bevestigingsmail.

Takeaway.com aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de levertijden van restaurants. Indien de levering van je bestelling ernstig vertraagd is, dient het restaurant hierover contact met je op te nemen.

Indien je bestelling te laat of niet bezorgd is, raden wij je aan hierover contact op te nemen met onze klantenservice.

Wat zijn de transportkosten van mijn bestelling?

Een bestelling geplaatst via Takeaway.com kost evenveel als een telefonische bestelling. Het is voor bezorgrestaurants niet toegestaan extra kosten in rekening te brengen, anders dan hun normale transportkosten. Niet alle restaurants brengen extra kosten in rekening voor het transport van je bestelling.

De transportkosten van restaurants verschillen en hangen af van het restaurant zelf en de gemeente waar de bestelling geleverd moet worden. Transportkosten worden altijd bepaald en doorberekend door het restaurant zelf. Takeaway.com heeft hierop geen invloed.

Wat is de leverzone van een restaurant?

Ieder restaurant op Takeaway.com bepaalt zelf in welke gemeentes (postcodes) men levert. Dit betekent dat het aanbod per postcode in dezelfde stad kan wisselen. Het restaurant is ervoor verantwoordelijk Takeaway.com op de hoogte te stellen van de juiste postcodes van zijn leverzone.

Is er in jouw plaats geen aanbod? Tip je favoriete bezorgrestaurant en wij zullen nagaan of dit restaurant met ons wil samenwerken.

Ook kun je bij ons aangeven dat je per e-mail op de hoogte wilt gehouden worden van wijzigingen in het aanbod van bezorgrestaurants in jouw gemeente door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Mijn bestelling is te laat geleverd

Indien je bestelling niet geleverd werd, raden wij je aan eerst contact op te nemen met het restaurant via het telefoonnummer in de bevestigingsmail. Het restaurant is verantwoordelijk voor het bereiden en leveren van jouw bestelling. Takeaway.com geeft je bestelling slechts door aan het restaurant. Om deze reden aanvaardt Takeaway.com alleen aansprakelijkheid voor het tijdig en correct doorzenden van je bestelling en niet voor de levering ervan.

Indien je geen gehoor krijgt bij het bezorgrestaurant en je wilt een klacht indienen over een te late bezorging, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij zullen de klacht doorsturen naar het restaurant en hen vragen contact met je op te nemen om het probleem op te lossen.

Er zijn verkeerde gerechten geleverd

Wij adviseren altijd eerst contact op te nemen met het restaurant om hen te vragen missende of verkeerde producten alsnog te leveren of de bestelling te corrigeren. Bewaar daarom de bevestigingsmail goed. Dit is het bewijs van wat je besteld hebt.

Indien een product niet meer leverbaar is en je wel online betaald hebt, neem dan contact op met onze klantenservice om het bedrag van dit product terug te laten storten op je rekening. Onze klantenservice zal bij het restaurant verifiëren of de producten inderdaad niet geleverd zijn en het bedrag vervolgens terugboeken naar je rekening.

Mijn bestelling is niet geleverd

Als je bestelling niet is geleverd, kunnen er twee dingen aan de hand zijn:

1. Het restaurant heeft de bestelling ontvangen, maar niet geleverd

In dit geval is via onze systemen bevestigd dat het restaurant de bestelling heeft ontvangen, maar is je bestelling niet door het restaurant bereid of geleverd. Het is mogelijk dat je bestelling bij het restaurant zoek is geraakt, of dat zij om andere redenen hebben besloten de bestelling niet te leveren. In dergelijke gevallen is het de verantwoordelijkheid van het restaurant om dit probleem met je op te lossen. Je kunt hen bereiken via het telefoonnummer in je bevestigingsmail. Wel vragen wij om altijd een klacht in te dienen bij onze klantenservice, zodat wij kunnen nagaan wat de exacte reden is van het niet leveren van je bestelling en wij eventueel actie kunnen ondernemen.
Takeaway.com heeft geen invloed op de levering van je bestelling. Wel verwachten wij van ieder restaurant dat zij zorgvuldig met je bestelling omgaan en je bij eventuele wijzigingen op de hoogte stellen. Mocht dit in jouw geval niet correct zijn afgehandeld, stuur dan een bericht naar onze klantenservice en wij zullen het restaurant hierop aanspreken.

2. Het restaurant blijkt onbereikbaar te zijn

In dit geval heeft ons callcenter het restaurant niet kunnen bereiken en hebben wij je bestelling niet door kunnen geven. In dergelijke situaties moet ons callcenter de bestelling helaas annuleren. Takeaway.com zal altijd eerst proberen om je hiervan telefonisch op de hoogte te stellen. Mocht je niet bereikbaar zijn, dan word je in ieder geval per e-mail op de hoogte gebracht van de annulering. Om deze reden is het belangrijk een geldig telefoonnummer en e-mailadres in te voeren bij het afronden van je bestelling.