Kwaliteit en tevredenheid

Wie is verantwoordelijk voor de kwaliteit van mijn eten?

Takeaway.com is slechts intermediair en fungeert als doorgeefluik van je bestelling naar het bezorgrestaurant. Takeaway.com stuurt enkel je online bestelling door naar het door jou gekozen bezorgrestaurant. Dit betekent dat wij geen enkele invloed hebben op de duur van de levering of de kwaliteit van het door het restaurant geleverde eten.

Mocht je ontevreden zijn over je bestelling, dan kun je hierover contact opnemen met het restaurant via het telefoonnummer in de bevestigingsmail. Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice. Wij zullen je klacht dan doorsturen naar het restaurant en hen vragen contact met je op te nemen om de klacht af te handelen.

Hoe werkt het beoordelingssysteem?

Ter indicatie van de kwaliteit van het eten en de levering van bij ons aangesloten restaurants, hanteren wij een beoordelingssysteem. Bij ieder restaurant met meer dan 3 beoordelingen kan je deze beoordelingen op de website inzien, evenals kijken hoeveel sterren dit restaurant van haar klanten heeft gekregen.

Ongeveer twee uur na het ontvangen van je bestelling ontvang je van Takeaway.com een beoordelingsmail. Via een link in deze mail kun je aangeven wat jouw oordeel is over de bezorging en kwaliteit van je bestelling. Zo laat je ook andere klanten weten hoe tevreden je was over de service van het bezorgrestaurant, wat de restaurantkeuze voor toekomstige bestellers kan vergemakkelijken.

Het restaurant heeft mijn bestelling niet ontvangen

Je hebt besteld bij een restaurant, maar dit restaurant zegt de bestelling niet via Takeaway.com te hebben ontvangen? Neem in dat geval contact op met onze klantenservice. Wij zullen voor je nagaan of de bestelling wel of niet is bevestigd door het restaurant. Houd er rekening mee dat het doorsturen van een bestelling maximaal 15 minuten in beslag kan nemen, afhankelijk van de verbinding met het restaurant.